Hva er de mest nyttige kornblandingene: bokhvete, ris, perlebyg eller hirse? Sunn mat: Frokost og lunsjer med den mest nyttige vasselen

Hva er de mest nyttige kornblandingene: bokhvete, ris, perlebyg eller hirse? Sunn mat: Frokost og lunsjer med den mest nyttige vasselen

Ulike kornblandinger – en av de eldste matvarer, som er i diett av mennesker i tusenvis av år. Porridges er nyttige i alle aldre, og med noe diett, varierer de i sammensetningen av mikroelementer og deres nyttige egenskaper.

Vi vil diskutere de mest nyttige porrene.

Egenskaper av korn i de mest nyttige kornblandinger

Kornblandingen inneholder mange næringsstoffer:

• rask karbohydrater, stivelse,

• fiber (komplekse karbohydrater)

• vegetabilske proteiner og aminosyrer.

• vitaminer og mineraler (kalium, kalsium, magnesium, fosfor, sink, samt tiamin, pyridoksin, riboflavin, nikotinsyre, mat enzymer)

Korn er tilberedt på noen måter: de kokes, grindes i mel, legges til når du baker og tilbereder hovedretter. For et fullverdig, balansert kosthold, er det nødvendig å inkludere så mye mat som mulig i kostholdet og erstatte de mest nyttige kornblandingene og ulike kornprodukter.

Den mest nyttige grøten i kostholdet vårt

bokhvete – lederen i antall salg i butikkene, men i streng mening ikke tilhører gruppen av korn og er en urteaktig plante. Det fortjente sin popularitet på grunn av sitt lave kaloriinnhold – 90 kcal per 100 gram produkt. Derfor brukes det ofte på dietter og til diettfôr.

I bokhvete groats nesten 20% av vegetabilsk protein, så bokhvete grøt er veldig næringsrik og mettet i lang tid. I vegetarisk mat, er dette korn ofte foretrukket, som en erstatning for animalske proteiner og en kilde til “lange” karbohydrater.

I India kalles bokhvete “svart ris”, og generelt er spredningen av denne kornkulturen typisk for de asiatiske og østeuropeiske regionene. I vestlige supermarkeder – dette er en sjeldenhet, som selges i avdelinger med nasjonale produkter.

Rice groats – er grunnlaget for kostholdet på 3 milliarder mennesker på planeten som bor i India, Kina, landene i Stillehavskysten. Forresten er det vanlig å bruke “brun”, brun ris, som vi oppfatter som et eksotisk utvalg.

I europeiske land, den mest implementerte “hvite”, polerte eller dampede versjonen, som ikke har slike nyttige egenskaper. Derfor er det bedre å kjøpe riskorn med et minimumsnivå for behandling.

Risgryn er allment kjent for deres sorbentegenskaper, det er derfor det brukes til behandling av ledd og saltavsetning, når metabolske prosesser forstyrres.

Havregryn – umiddelbart forbundet med en sunn frokost og baby mat (det bør bemerkes at i de vakre boksene for baby mat solgte den samme malt havregryn, bare to eller tre ganger dyrere). Produsert av havre, som behandles på ulike måter – dette bestemmer graden av sliping.

Rougher sliping med minimal maskinbearbeiding er den mest nyttige, og det er best å lage havremel i en enkelt form, det tar omtrent 30-40 minutter.

“Hercules” eller havregryn er et produkt som er laget av havre av spesiell teknologi. Frøene av havre blir renset, dampet og flatt til å lage grøt fra havregryn, det er nok å lage mat i 5-7 minutter.

I havregryn er det høye innholdet av vegetabilsk fiber uoppløselig fiber som bidrar til å rense tarmene og forbedre fordøyelsen. Flytende havregryn på vannet og havregryn er et flott alternativ for personer som har gastritt og en predisponering for magesår. Gluten i havregryn har en mykgjørende, innhyllende egenskap og normaliserer surhet i magen.

byggryn – En meget nyttig frokostblanding er hentet fra kornkorn, ufortjent referert til kategorien av regjeringen, hærprodukter. Korrekt kokt perlebyg med smør etter smak er ikke dårligere enn ris, og i noen henseender overgår den – inneholder mer kalium, fosfor og andre mineraler.

Før matlaging skal perlekorn bli gjennomvåt i flere timer, skyll deretter og kokes, kok ved lav varme i minst en time eller la den stå i en varm ovn i 3-4 timer. Utmerket med sopp, stewed grønnsaker, egnet for kostholdnæring.

Millet – nesten ikke gjennomgår mekanisk behandling, derfor inneholder nok fiber og næringsstoffer. Nyttige stoffer i sammensetningen av pschki-rene kar, eliminerer tegn på atherosklerose og bidrar til å senke kolesterol.

Det skal brukes med forsiktighet i pankreatitt, siden polysakkaridene som finnes i hveten, kan svekke brystkreftens virkning. Av samme grunn er det ikke anbefalt for personer med diabetes.

Corn Croup – Et nærende, nyttig produkt for bordet ditt, som er preget av en lang periode med fordøyelse, og gir energi i flere timer.

Inneholder vitaminer A, E, PP, kalium, magnesium og andre mineraler som er nyttige for kardiovaskulærsystemet.

Linfrø – har ubetinget healingskvalitet, brukes til behandling av gastrit og magesår, reduserer nivået av kolesterol, normaliserer mikrofloraen i mage-tarmkanalen og forbedrer peristaltikken.

Det er kilden til essensielle aminosyrer og mineraler som bidrar til fornyelse av vev i hud, bein og ledd. Selv i brygget form ser hørkorn ikke veldig appetittvekkende, så de kan legges til supper og andre kurs.

Det beste alternativet – grind litt korn og legg til frokostblandinger, bakverk og andre retter, høremel har praktisk talt ingen innvirkning på smaken og konsistensen til hovedproduktene.

Ekstra frokostblandinger

I det siste har det vært mye oppmerksomhet på innholdet av gluten i produkter. Gluten – en vegetabilsk blokok, som inneholder mange zlakovye korn: hvete, rug, oves, yachmen og andre. Gluten er fraværende i bokhvete, ris, mais, så de betraktes som mer “sunne”. Imidlertid er den genetiske intoleransen til gluten mindre enn 1% av befolkningen. Derfor er det best å fokusere på dine egne preferanser, for å forberede den mest nyttige grøten.

Kornprodukter av hurtig matlaging kan i stor grad lette prosessen og spare tid, men husk noen poeng. Klar tilberedt frokost (ringer, baller), karamelliserte flak, mysli og instant porridge fra poser som enkelt kan kokes, er produkter av ekstruderingsbehandling. De lar deg nesten umiddelbart bruke produktet i sin ferdige form, men har ikke særlig nyttige egenskaper.

Under ekstruderingsprosessen under påvirkning av trykk og høy temperatur blir biologisk aktive og smaksstoffer ødelagt. Derfor blir slike produkter ofte supplert med “biter av bær og frukt”, sjokolade, karamelsukker, sitronsyre og aromaer.

Et annet interessant poeng om semolina grøt – det er knust korn av renset hvete, veldig høyt kalori frokostblanding praktisk talt uten fiber. Det er ofte funnet i ration av sykehus og barns institusjoner. Denne tradisjonen går tilbake til grunnleggende om sovjetisk dietologi, når vektøkning ble ansett som en av indikatorene for helse og forsvarlig ernæring. Derfor, på sykehus og sanatorier ble de gitt mye brød, pasta og en mango til frokost – raskt og enkelt tilberedt. Så, semolina er ganske passende alternativ for en deilig god frokost, men ikke egnet for konstant bruk.

Så, de mest nyttige kornblandingene kan tilberedes fra hvilken som helst kornblandet kornblanding, som er godt mattet og bidrar til å opprettholde helse. Grøt bør ikke være et symbol på kostholds- eller aldersrestriksjoner. Denne rimelige, sunne parabolen bør alltid være i familiemenyen.

Loading...