Hoeveel stappen moet een persoon nemen per dag Het pad van wandelen voor de gezondheid: hoeveel kilometer is handig om een ​​persoon per dag te passeren

Hoeveel stappen moet een persoon nemen per dag Het pad van wandelen voor de gezondheid: hoeveel kilometer is handig om een ​​persoon per dag te passeren

Moderne leefomstandigheden plaatsen een persoon in toenemende mate tot het minimale aantal stappen.

Steeds meer mensen werken nu in kantoren, thuis, veel mensen hebben een auto, dus lopen te voet is geminimaliseerd.

Dit leidt tot een dergelijk concept als hypodynamie, waardoor allerhande gezondheidsproblemen bij een persoon ontstaan.

Dus, hoeveel stappen moet iemand een dag nemen?

Hoeveel stappen een persoon moet nemen per dag: onderzoeksresultaten

Volgens de resultaten van de studie, die werd uitgevoerd door Amerikaanse, Canadese, Australische en Franse experts, werden algemene richtlijnen opgesteld over hoeveel stappen elke persoon zou moeten nemen om zijn gewicht onder controle te houden.

“Aanbevelingen voor alle leeftijdscategorieën werden gecombineerd, maar in het geval van vrouwen is het allemaal een beetje ingewikkelder”, zegt Anders Raustorp, een van een groep wetenschappers die besloot het onderzoek uit te voeren. Het bleek dat voor mannen en vrouwen onder de 50 die hun eigen gewicht willen beheersen, om 10 duizend stappen te doen (zoals eerder aanbevolen) niet genoeg zal zijn.

In totaal namen meer dan 3000 volwassen gezonde mensen van 19 tot 94 jaar, waaronder 974 mannen, deel aan de onderzoeken. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers was 47 jaar. Eerder stelde een team van onderzoekers aanbevelingen op voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar, waarin de meisjes 12 duizend stappen moesten gaan, en jongens – 15 duizend stappen per dag.

Ook, volgens de resultaten van de studie, bleek dat als een persoon een duidelijk omschreven doel heeft en hij al zijn kleine overwinningen op de notebook noteert, zijn activiteit 4 maanden na de start van de training 27% hoger is dan die van de rest van de groep. Dat wil zeggen, het stellen van doelen is de sleutel tot succes.

Hoeveel mijlen moet een persoon per dag passeren: waar te beginnen?

Dus, als u besluit om een ​​wandeling te maken, begin dan met kleine afstanden. Als u bijvoorbeeld met het openbaar vervoer gaat werken, kunt u 1-2 stops eerder gaan. Om dit te doen, bereken je eerst de tijd voor het aantal dat je de hele afstand zult passeren, en binnen een paar weken zul je de eerste positieve veranderingen kunnen zien na zo’n ochtend sessies van tien minuten.

Als je begint te lopen, hoef je je niet te haasten en probeer je wat tijd of snelheid te noteren. De afstand moet geleidelijk worden verhoogd, elke dag 100-150 meter extra. Probeer van het lopen maximale positieve emoties te krijgen.

Om te voorkomen dat iets uw kleine reis verstoort, plant u uw route van tevoren, bij voorkeur, zodat deze door stille, verre van lawaaistraten gaat. Kies voor wandelingen de meest comfortabele en lichte schoenen.

Hoeveel kilometer moet een persoon per dag passeren: de voordelen van lopen

Omdat alle mensen verschillend zijn, verschillen ze natuurlijk ook in hun parameters (gewicht, uitrusting, staplengte, gezondheidsterkte, enzovoort). Het is beter om te navigeren tijdens de training in plaats van de afstand, maar een tijdje. Om het lichaam te verbeteren, wordt artsen geadviseerd om dagelijks 30-60 minuten te lopen, waarbij het gemiddelde tempo wordt aangehouden. Het effect van herstel is in dit geval voldoende uitgerekt in de tijd, maar deze methode blijft het meest stabiel. Ernstige resultaten zijn te zien in ongeveer 12-15 weken (met klassen 3-4 keer per week).

Wandelen is bovendien een zeer toegankelijke en tegelijkertijd zeer eenvoudige lichamelijke oefening, die bovendien veel positieve effecten voor uw gezondheid heeft, zoals:

  • verbetering van het metabolisme;

  • verbetering van de bloedcirculatie en verhoging van het zuurstofgehalte daarin;

  • versterking van botten, spieren, gewrichten;

  • toename van de algemene toon van het lichaam;

  • verlaging van cholesterol en suiker in het bloed;

  • normalisatie van de bloeddruk;

  • preventie van de meerderheid van hart- en vaatziekten;

  • tijdens het lopen is de ontwikkeling van endorfine (gelukkig een hormoon), dat de gemoedstoestand verbetert en helpt bij de bestrijding van stress;

  • verhoging van het algemene niveau van werkcapaciteit en weerstand tegen mentale stress;

  • stimulatie van de lever, spijsverteringsklieren en gastro-intestinale tractus.

Waar en hoeveel te gaan?

Het belangrijkste voordeel van lopen als een fysieke oefening is de eenvoud ervan. Bij het lopen hoeft u geen speciale tijd in te delen, omdat elke persoon en zo van huis naar werk, studie of naar de supermarkt gaat om te winkelen. Je kunt ook een wandeling maken in het park voordat je naar bed gaat of stop een stop eerder met werken.

Om het lichaam in goede tonus te houden, moet u ten minste 30-40 minuten per dag innemen. Het is niet noodzakelijk om een ​​kilometer per dag te worden beperkt tot elk frame, omdat alle mensen anders zijn, dus er is een algemeen geaccepteerde norm, die alle professionals aanbevelen aan te houden – 12 duizend stappen. Voor mensen van gevorderde leeftijd is deze norm enigszins verlaagd en bedraagt ​​deze 8-10 duizend stappen per dag.

Als je naar je figuur kijkt en nog een paar kilootjes kwijt wilt, moet er intensief worden gelopen. Uitstekend geschikt om te wandelen en dagelijks. Het zou minstens anderhalf uur moeten duren, het is ook goed om een ​​snel en langzaam tempo af te wisselen. Neem niet meteen lange afstanden, begin met korte afstanden, en vergroot geleidelijk de afstand. Het is het beste om uw wandelingen gedurende 20-25 minuten gedurende de hele dag op tijd te doorbreken.

Om te wandelen, zijn de meest geschikte plaatsen parken, kades, straten met minimaal verkeer. Voor zwangere vrouwen heeft lopen twee kanten aan de medaille. Aan de ene kant kan lopen de bloedcirculatie verbeteren en het bewegingsapparaat versterken, aan de andere kant is de belasting van de benen voor vrouwen veel groter, dus je moet op je gevoelens kunnen vertrouwen. Conclusie – wandelen voor zwangere vrouwen is handig, maar alleen als het leidt tot vermoeidheid en andere ongemakken.

Dat is alles wat u moet weten over de eigenschappen van lopen. Vergeet niet dat een persoon een individu is, en het is niet altijd gepast om gelijk te zijn aan de norm, iedereen kan zijn eigen normen hebben.

Loading...