Wetenschappers hebben bewezen dat depressie besmettelijk is

Wetenschappers hebben bewezen dat depressie besmettelijk is
Wetenschappers uit de Verenigde Staten geloven dat depressie en psychische stoornissen kunnen worden beschouwd als besmettelijke ziekten, samen met griep en verkoudheid.

Specialisten van de American Psychological Association hebben bewezen dat depressie en de onderdrukte staat die ermee gepaard gaat, besmettelijk zijn. Daarom is het erg gevaarlijk om dicht bij iemand te zijn die geneigd is de werkelijkheid waar te nemen in zwarte kleuren. Psychische stoornissen en pijn kunnen zelfs worden overgedragen aan onverbeterlijke optimisten. Maar de vertrouwde sfeer en communicatie met positief ingestelde en opgewekte mensen geeft de gemoedsrust zeer snel terug.

Studenten van het junior jaar van het college kwamen overeen om deel te nemen aan het testen. Wetenschappers geloven dat een persoon van deze leeftijd het meest vatbaar is voor de invloed van mensen om hem heen. De experts observeerden 206 studenten die in paren leefden. Drie maanden later klaagden deelnemers die bij een depressieve persoon woonden over een verslechterde emotionele toestand. Respondenten die naast een opgewekte en positieve persoon woonden, integendeel, werden minder depressief.

Het herhaalde experiment dat zes maanden later werd uitgevoerd bevestigde het resultaat, waardoor psychologen konden beweren dat depressie een besmettelijke ziekte is. Evenzo bewees de studie dat het niveau van depressie niet constant is. Het is in staat om te veranderen in overeenstemming met de veranderingen in de samenleving, die met succes kunnen worden gebruikt in de therapie van depressieve toestanden.

Loading...