Drok – medisinske egenskaper og anvendelse i medisin

Drok - medisinske egenskaper og anvendelse i medisin

Дрок – den generelle beskrivelsen

Droke er en raskt voksende halvbusk tilhørende Bobov-familien. Høyden kan nå 170 cm. Planten kan gjenkjennes av rette, nakne, lyse grønne stilker som sessile regelmessige lineære blader plasseres på. Blomstrer anda i gul til midten av sommeren. Anlegget har lineære bønnefrukter, der det er svartbrune elliptiske frø.

Frø av gorse er giftige, men i alle deler av planten er det mange alkaloider, flavonoider, triterpener, tanniner, harpikser og organiske syrer, essensielle oljer og pigmenter.

Дрок – arter og steder av vekst

Дрок vokser i hele Europa, Malaya og Sentral-Asia. De baltiske statene, Hviterussland, den europeiske delen av Russland, Krim – i disse områdene er en plante kalt droke også vanlig. Det foretrekker sand, tørr og ufruktbar jord. Det tåler vinterfrost og tørke godt nok og er i stand til rask utvinning etter dårlige forhold.

Mer enn hundre arter, fordelt i Europa, Nord-Amerika, Sør-Vest-Asia, tilhører slekten Drok. Som regel er alle arter stunted, tornete eller ikke-busk busker, halvbusker, lianas med enkle eller tredoble blad og gule blomster.

De vanligste er:
– дрок engelsk,
– Germansk duck er en lav busk med rette pubescent grener og sessile blader.
– Den spanske spissen er en tett lys grønn busk med mange skudd, små blader og lyse gule blomsterstillinger.
– Lydian duck er den vanligste eviggrønne busk i Europa.
– Den strålende anda er en rett busk med gule blomster.
– Anden er fluffy, eller den hårete er en busk med gule blomster og krypende stilker.
– Den lancet dander er en dekorativ busk med krypende, eviggrønne blader.
– en blodtørstig full eller et fargestoff. Nyttige egenskaper av denne typen droka brukes av medisin.

Drok – medisinske egenskaper

Som et resultat av de kliniske forsøkene ble det kjent at droken har mange nyttige helbredende egenskaper.

Først av alt, ved hjelp av planten behandler de sykdommer i skjoldbruskkjertelen. Preparater som inneholder dråpe brukes som en vasodilator og antibakteriell, hemostatisk, vanndrivende, diaphoretisk, avføringsmiddel, koleretisk, restorativ og beroligende. Komponenter av gorse er en del av antihemorrhoidal stearinlys.

Insisterer og buljonger av gorse behandler malaria, livmorblødning, sykdommer i skjoldbruskkjertelen.

Fra røtter av droka produserer diuretika for behandling av ødem av nyre- og kardial opprinnelse, samt avsetning av salter i leddene.

Droke er også effektiv i behandlingen av migrene, leversykdom, urinveisystem, astheniske tilstander, brudd på bein, revmatisme, gikt, nephritis, leddgikt.

Det brukes til å behandle bronkial astma, hudsykdommer som pyoderma, furunkulose, dermatomykose, atopisk dermatitt.

Ved hjelp av knuste blader og frukter fjerner du tørre bryst og vorter.

Drk – medisinske former

Medisin bruker både den overliggende delen av planten, inkludert blader, frukter, blomster og dens rot. Fra dette råmaterialet forberede avkok, tinkturer, salver. Dens komponenter er også inkludert i ulike medisiner.

Дрок – oppskrifter

For å forberede en avkok fra gorse som trengs for å gi en vanndrivende, avføringsmiddel og koleretisk effekt, helles 15 gram urter i 500 ml rått vann og kokes over lav varme til en tredjedel av væsken forblir.
For å forberede infusjonen av gorse må du fylle gulvet med en liter kokende vann 1 ss. l. blomster.

Дрок – kontraindikasjoner

Godkjennelse av preparater av gorse må være veldig forsiktig, fordi anlegget er giftig. Derfor er det nødvendig å følge doseringen nøye. Forgiftning av fugler kan forårsake svimmelhet, hodepine, kvalme, oppkast. Det er heller ikke anbefalt for gravide, pasienter med hjerte-og karsykdommer og hypertensjon.

Loading...