10 syytä epäillä Seychellit

10 syytä epäillä Seychellit

Seychellit … Mikä piristää mielikuvitusta ensimmäisellä hetkellä, kun kuulet tämän nimen? Turkoosi valtameri, kuohuviini valkoinen hiekka, sininen pilvetön taivas, kookospalmut taivutettu oikealle veden ääreen ja … rauhaa.

Mutta tämä on vain asetettu stereotyyppi, kaunis kuva mainonnasta “Bounty” ja häämatkojen esitteet. Itse asiassa Seychellit ovat kaukana sellaisesta paratiisista, kuten monet kuvittelevat. Ne, jotka ovat asuneet siellä jonkin aikaa, tietävät, millaista ei ole tällaisten saarten miellyttävyyttä.

  • Paikallisen elämän ylimääräisistä korkeista kustannuksista. Seychellien alueella ei ole karjaa eikä lähes maataloutta, joten suurin osa tuotteista tuodaan ulkopuolelta ja supermarketeissa hinnat ovat paljon korkeammat kuin Euroopassa. Edullisissa myymälöissä valikoima on hyvin rajallinen, monet raejuusto ja kefir eivät ole saatavilla. Valikoima hedelmiä (paitsi paikallisia eksoottisia aineita) markkinoilla on myös pieni.
  • Komplikaatioita sairaanhoidon kanssa. Vain yksi hyvin varustetuista valtion sairaaloista sijaitsee Mahe-saaren Victoria-pääkaupungissa. Samaan aikaan saarilla on vain vähän apteekkeja ja pieni valikoima lääkkeitä.
  • Kasvavan rikollisuuden taso. Seychellien perusväestö elää erittäin huonosti, viime aikoina huumeriippuvuus on levinnyt. Seychellit ovat laiskoja, juomaan ja varastavat arvoesineitä hotelleissa ja varakkaiden ulkomaalaisten kodeissa. Usein on varkauksia autioilla “villi” rannat, voi varovasti vetää rahaa ja luottokortteja, jättäen kukkaro itse. Poliisi työskentelee hyvin muodollisesti, käytännössä ei ole todellista apua.
  • Paikallisten tuotteiden huono laatu ja kotitalouslaitteiden puuttuminen. Siksi monet lentävät ostoksille Dubaissa, Singaporessa tai Mauritiuksessa. Paikalliset matkamuistot ovat erittäin kalliita, eikä neuvotteluja hyväksytä.
  • Veden keskeytyksissä. On päiviä, jolloin se annetaan vain tunti päivässä, sinun on suihkussa ja tehtävä kaikki kotitalousasiat. Tämä johtuu siitä, että Seychelleissä ei ole makeaa vettä, ja sen päälähde on sade. Muuten, ei ole suositeltavaa juoda vettä hanasta.
  • Paikallisten myymälöiden epämiellyttävään toimintatapaan. Työpäivinä ovat avoinna 8-17 tuntia ja lauantaisin 8-12 tuntia. Samanaikaisesti lounas kestää 12-13 tuntia. Sunnuntaina kaupat eivät toimi.
  • Koska normaalia palvelua ei ole, monet hotellit ovat erittäin korkeat lomahinnat. Siksi sanotaan usein, että Seychellien luonne vastaa 5 tähteä ja palvelu – vain kolme.
  • Pieneen määrään kulttuurimaailmaa ja nähtävyyksiä. Pääkaupungissa Seychellit – Victoria – näet mini kopio Big Ben, intialainen temppeli, käydä luonnontieteellisen museon, joka on kaikki taiteen monumentit. Ja yöelämän viihdytyksestä on vain muutamia elokuvateattereita, kasinoita ja diskoja maaseudulla, jossa reggae- ja Creole-musiikin rytmejä soi.
  • Monille omnipresent gecko (paikallisia liskoja), adoring kiipeilyä talot ja hotelli bungaloweja etsimään ruoka jäämiä, rustling yöllä roskakoriin.
  • Lopuksi lisääntynyt kosteus ja vuodenaikaa trooppisten sateiden, joiden vuoksi monia asioita, nahkatuotteita ja huonekaluja haju hometta.

Teksti: Natalia Bochkareva

Loading...