Argentiina – vapaa, nähtävyydet, sää, ruokakulttuuri, matkat, kuva, kartta

Argentiina - vapaa, nähtävyydet, sää, ruokakulttuuri, matkat, kuva, kartta

Argentiina – Etelä-Amerikan valtio, jossa on tasavallan hallitusmuoto. Maa on mantereen kaakkoisosassa, se kuuluu myös itään Tierra del Fuego, samoin kuin Estadoksen saari ja useat pienet saarekkeet. Lännestä Argentiina jakaa rajansa Chilen kanssa koilliseen – Uruguayssa ja Brasiliassa pohjoisessa – Paraguayn ja Bolivian kanssa. Atlantin valtameri pesee maan itäiset alueet. Malvinojen ja Falklandin saarten maa-alueet ovat edelleen kiistanalaisia ​​Argentiinalle ja Britannialle.

Argentiinassa asuu noin 40 miljoonaa ihmistä. Espanjalaisella siirtomaavalla Argentiinalla ei ole lainkaan alkuperäiskansoa, joka tuhoutui siirtomaa-aikana. Nykyajan kansan esi-isät olivat lukuisia Euroopan maahanmuuttajia. Maan etnisen kokoonpanon muodostaminen tapahtui 19-20-luvuilla.

Nykyään lähes 85 prosenttia kaikista asukkaista on valkoisia. Intiaanit (jo sekoitettu valkoisiin) ovat vain 4%. Ja alkuperäiskansojen osuus (mapuche, tob, stakes, matako) on vain puolet prosentista kaikista valtion asukkaista.

Niistä maahanmuuttajat on hyvin erilaisia: italialaiset ja espanjalaiset ovat enemmistönä, jota seuraa numero, jota seuraa Ranskan, armenialaiset, saksalaiset, britit, tšekit, puolalaisia, romaneja, arabit ja pieni määrä slaavit.

Uskonnot, katolisuus vallitsee. Katolilaisille 90 prosenttia Argentiinan uskovista laskee itsensä.

Virallinen valuutta on Argentiinan peso. Se koostuu 100 centavosta. Valuutanvaihtotoimistoissa 10 pesoa voit saada hieman yli 2 Saksan markkaa (2,14).

Historiallisista syistä espanjaksi tuli virallinen kieli. Joillakin toiminnoilla (pankkien ja valtion virastojen työntekijät, myyjät kalliissa myymälöissä) tarvitset englannin kielen taitoa.

Argentiina – pääkaupunki ja suurkaupungit

Argentiinan pääkaupunki oli Buenos Aires. Siellä on noin 12 miljoonaa asukasta. Tämän indikaattorin avulla kaupunki oli kymmenen suurinta mega-kaupunkia maailmassa.

Espanjan tulkinta nimestä kuuluu “Pyhän kolminaisuuden kaupungin ja Pyhän Marian naisen portille”. Tässä on valtion hallitus.

1800-luvulla hyväksyttiin kaupungin jako 48: een piiriin. Sittemmin rakennetta ei ole muutettu. Kaupungilla on kaksi syntymäpäivää. Vuonna 1536 se perustettiin, ja vuonna 1580 se oli rakennettu jälkeen intiaanit hyökkäys ja täydellinen polttaminen.

Tänään Buenos Aires on Argentiinan kulttuurikasvatuskeskus. Maa on kaksi tärkeää oppilaitosta: National Institute ja Buenos Airesin yliopisto.

Pääomaa yritettiin toistuvasti siirtää muille kaupungeille. Mutta kukin asiaa koskeva lainsäädäntö sai presidentin kieltämistä ja jäi ilman ratifiointia. Tällä hetkellä kongressi harkitsee uudelleen mahdollisuutta pääoman siirtämiseen.

Buenos Airesin tärkein ongelma ovat köyhät alueet (slummeja). Ylikansoituksensa liittyy maaseudun asukkaiden jatkuvaan muuttoprosessiin kaupunkiin sekä eri maiden maahanmuuttajien virtaan. Viranomaisten ponnisteluista huolimatta näiden alueiden tiheyden vähentäminen on edelleen ratkaisematonta.

Muut suuret kaupungit Argentiinassa ovat: Cordoba (1,34 miljoonaa), Rosario (1,24 miljoonaa), Mendoza (885 000).

Argentiina – loma ja matkat

Argentiinassa on 2,5 tuhannen kilometrin pituinen rantaviiva. Miellyttävän lämmin ilmasto-olosuhteissa ranta virkistyksestä tuli suosikki vaihtoehto paikallisille ihmisille ja vierailijoille. Suuret lomakohteet: Mar del Plata ja Miramar. Merialueilla on satoja hotelleja.

Sukellusta Argentiinassa on kaikki ehdot. Puerto Madryn on viihdekeskus uima-altaiden suihkussa, jossa on sukellusta. Kaupunki sijaitsee Valdezin saarella. Sukelluksen syvyys on 60 metriä. Vesi on riittävän puhdas, näkyvyys on 15 metriä. Syvyyksessä veden lämpötila laskee +4 asteeseen. Pohja näyttää pakkaselta. Tämä vaikutus syntyy valkoisten sienten ansiosta, mikä täällä – uskomattoman paljon.

Argentiinan Andien toukokuusta syyskuuhun kohtaavat hiihtäjiä. Suosituin lomakeskus on San Carlos de Bariloche, joka sijaitsee Patagonian alueella. Descent on varustettu paras hissi Etelä-Amerikassa. Myös kesällä keinona ei ole tyhjä. Samalla nimellä oleva järvi on hyvä paikka kalastukselle, ja säiliön ympärillä olevat metsät ovat täynnä riistaa, jonka metsästys on avoinna.

Kiinnostus vieraille on matkoja tulivuoriin. Tronador (3554 m) on sukupuuttoon kuuluva tulivuori. Se on houkutteleva kiipeilijöille, koska sitä pidetään klassisena muunnoksena kiipeilyreittejä huippukokoukseen.

Argentiinassa ne parantavat terveyttään. Balneal Thermal Spa sijaitsee lähellä Kawahua, hiihtokohde. Hoidon perustana ovat kuumat lähteet, suotuisa ilmasto ja puhdas ilma.

Ekomatkailua varten ovat mielenkiintoiset kansallispuistoalueet, joita sivilisaatio ei kosketa. Suurin niistä – Iguazu, Los Cadones, Fitzroy, El-Kokuna ja monet muut.

Argentiina – nähtävyydet

Luontokohteet ovat tärkeimmät kohteet, jotka houkuttelevat matkailijoita tähän maahan. Mutta aloittaa tuntemus Argentiinan kanssa seuraa yhtä hyvin Buenos Airesin pääkaupungista. On monia aukioita (Plaza de La Republic, Plaza del Congreso, Plaza Dorrego ja muut). Antiikkiliikkeet ovat valinneet tämän kaupungin osia kaupan järjestämiseen. Täältä voit ostaa antiikkiesineitä matkamuistona.

Kiinnostava kiinnostus vieraisiin on kaupungin vanhimpia rakennuksia – Cabildon kaupungintalo. Siinä on museo. Muita kuuluisia paikkoja ovat “vaalea talo”, katoliset kirkot, presidentin palatsi.

Jos haluat tehdä ostoksia, sinun pitäisi mennä kadulle Santa Fe, jossa tiivistetyt muotiliikkeet. San Telmon alueella on paljon baareja ja ravintoloita.

Satoja kaupungin museoita on varmasti ne, jotka haluavat käydä epäonnistumatta. Suosittuja museoita:
• Kuvataide,
• Kansallinen,
• Taidegalleria,
• Historialliset ja muut.

Toisessa suuressa kaupungissa – Cordobassa on kuuluisa San Carlos -yliopisto. Kaupunginhistorian museota pidetään suurimpana ja informatiivisimpana koko maassa.

Argentiinan ehdoton luonnonarvo on Iguazun putoukset. Ne sijaitsevat samannimisessä puistossa Paraguayn, Argentiinan ja Brasilian raja-alueella. Erityisen kaunis on kaskadi, joka koostuu 14 vesiputouksesta.

Tierra del Fuagon saarelle lähetetään retkiä, jotta perehdytään vyöhykkeen erityispiirteisiin. Valtion suojelemiseksi ovat täällä elävät punainen kettu, pohjoisamerikkalainen majava, guanaco, condor, merimetso, kelta-laskutetut hanhet.

Tierra del Fuegosta matkoja järjestetään säännöllisesti Etelämantereelle Argentiinan sotilastukikohdan sijaintiin.

Argentiina – sää (ilmasto)

Argentiinan äärimmäinen pohjoinen on trooppisessa ilmastovyöhykkeessä, maan keskiosassa on subtropioita ja etelä on lauhkeassa vyöhykkeessä. Tammikuu on vuoden lämpimin kuukausi. Tällä hetkellä maan pohjoisosassa päivätilat ovat noin +33 astetta. Koko vuoden Argentiinan pohjoisosassa on lämmin. Jopa talvella se ei saa kylmempää kuin +22 astetta.

Keskustaan ​​on tyypillistä kesällä +26 ja +17 astetta talvella. Ja etelässä kesällä keskimäärin +15 astetta, talvella – jopa -7.

Matkustaminen Argentiinalle on suunniteltu parhaiten lokakuusta toukokuuhun.

Sää kohteessa Argentiina nyt:

Argentiina - vapaa, nähtävyydet, sää, ruokakulttuuri, matkat, kuva, karttaArgentiina - vapaa, nähtävyydet, sää, ruokakulttuuri, matkat, kuva, kartta

Argentiina – ruokaa

Argentiinan valikon muodostumista suoraan vaikuttivat kansat, jotka muodostavat suurimman osan maan asukkaista. He tulevat Euroopan maista. Lisäksi jäljitetään Perun, Meksikon, Chilen ja Brasilian keittiön motiiveja. Espanjan muistiinpanoja kuitenkin edelleen vallitsevat ruoan valmistuksessa.

Grillattu liha on epäilemättä suosituin ja suosikki ruokaa. Argentiina on maailman suurin naudanlihan toimittaja. “Asado” – tulessa kypsennetyt naudanliha. Se keksi paikalliset gaucho-paimenet, jotka vanhoina aikoina sylkivät yli tulen paistettua kokonaisia ​​vasikoiden ruhoja.

Paistettua lihaa tarjoillaan piquant kastike – “simicurri”. Se saadaan useista mausteista sekoitettuna veteen, sokeriin, etikan, öljyn ja suolan kanssa.

Ja paras jälkiruoka on piirakat “empanadas” eri täyteaineilla. Juomien joukossa Argentiina mieluummin “mate” -teetä. Se kulutetaan loputtomiin. Argentiinan punaviinit ovat kuuluisia ympäri maailmaa.

Argentiina – kiinnostavia tosiasioita

Intohimoinen ja aistillinen tango tulee Argentiinasta. Tämä on kansantanssi, joka tuli keskiajalta. Tanssissa mukana kaksi kumppania – mies ja nainen. Sen selkeä piirre oli selkeä rytmi ja voimakkuus.

Tangosta tuli nopeasti maailmankuulu. Tämä on keskinäisen rakkauden tanssi. On tärkeää tuntea kumppani siinä, sillä monet liikkeet ovat täydellisiä ja instant improvisaatio.

Tanssin alkuperää eniten herättävää versiota on kilpailun järjestäminen, jonka järjestivät slummien asukkaat verisen taistelun sijaan.

Buenos Airesissa on tanssin muistomerkki. Veistoksen korkeus on 3,5 metriä.

Argentiina – Viisumin käsittely

Vuonna 2009 Argentiinan ja Venäjän välillä allekirjoitettiin sopimus kansalaisten viisumivapaudesta. 90 päivän ajan venäläillä on oikeus oleskella Argentiinassa ilman viisumia. Toistuva vierailu voidaan tehdä 180 päivää paluuta maasta.

Argentiina – suurlähetystö

Argentiinan suurlähetystö sijaitsee Moskovassa Sadovoy-Triumfalnaya-kadulla, talossa 4/10. Puh: 232-99-92.

Kartta Argentiinasta

Argentiina - vapaa, nähtävyydet, sää, ruokakulttuuri, matkat, kuva, kartta

Loading...