10 pemandangan paling mengecewakan planet ini

10 pemandangan paling mengecewakan planet ini

Tidak ramai yang tidak suka melancong. Seseorang lebih suka menghabiskan cuti mereka di pantai yang hangat di bawah sinar matahari yang lembut, sementara yang lain memutuskan untuk pergi ke negara yang kaya dengan sejarah dan pemandangan yang menakjubkan. Pergi ke negara ini, pelancong telah membayangkan bagaimana mereka akan mengagumi objek seni dan seni yang unik, yang mereka impikan untuk masa yang lama. Malangnya, ia sering berlaku bahawa pemandangan tidak begitu indah seperti yang dijelaskan. Ciptaan kemanusiaan yang diiklankan tidak selalunya ditinggalkan setelah tidak menjadi kesan terbaik. Artikel ini akan memberitahu anda tentang tarikan terkenal mana yang paling sering mengecewakan pelancong.

Manneken Pis di Brussels

10 pemandangan paling mengecewakan planet ini

Tokoh Brussels terkenal, terletak di persimpangan dua jalan utama. Masalah utama ialah angka itu sangat kecil, dan dalam hal ini ukurannya penting.

Sejak ketinggian “Manneken Pis” hanya 61 sentimeter, sangat sukar untuk dipertimbangkan, memandangkan ramai pelancong dari seluruh dunia. Di samping itu, orang ramai dengan bijak mengendalikan banyak pickpockets, supaya kesan melihat arca boleh merosot lebih banyak lagi.

Istana Topkapi di Istanbul

10 pemandangan paling mengecewakan planet ini

Turki adalah salah satu pusat peranginan yang paling popular di dunia. Pemandangan negara diiklankan tidak lebih buruk daripada pantai, jadi mereka yang ingin melihat keajaiban di timur setiap tahun menjadi semakin banyak. Istana Turki yang terkenal, di mana para sultans digunakan untuk hidup, menawarkan berjalan menarik melalui bilik-bilik bangunan untuk harga yang sangat tinggi. Pelancong terkejut, selepas mendengar dongeng, selepas empat puluh minit keluar sepenuhnya kecewa. Daya tarikan utama istana adalah mozek yang hebat yang terdapat di banyak istana lain, walaupun pintu masuk mereka adalah beberapa kali lebih murah.

Stonehenge di UK

10 pemandangan paling mengecewakan planet ini

Warisan asing, rahsia di tengah-tengah Eropah – semua orang menyeru tumpukan batu di jalannya sendiri. Walaupun apa yang kelihatan seperti Stonehenge secara mistis dan menarik, lawatan sangat mengecewakan pelancong. Pertama, orang yang tidak berminat dalam sejarah dan arkeologi, akan mendapati timbunan batu yang tidak menarik. Kedua, semasa lawatan ke Stonehenge menyentuh batu dan menyentuh mereka dilarang, karena pentadbiran takut pencurian. Ketiga, pada waktu yang dibenarkan untuk melawat tempat yang misterius terdapat sejumlah besar pelancong, jadi sangat sukar untuk memeriksa apa-apa.

Foto Stonehenge di Internet adalah pekerjaan jurugambar yang hebat di Photoshop. Malah, tidak ada langit biru yang cantik, rumput hijau terang, tetapi secara umum landskap kelihatan agak membosankan.

Mona Lisa di Paris

10 pemandangan paling mengecewakan planet ini

Mungkin, tidak ada orang yang tidak akan mendengar gambar Mona Lisa. Karya ini berada di Louvre, di mana hampir semua pelancong cenderung untuk mendapatkan, terutamanya kerana gambar. Gambar, yang menggambarkan seorang wanita dengan senyuman misterius, memanggilnya.

Pelancong, setelah bertanding banyak masa di muzium, terus kecewa. Menurut mereka, gambar mestilah lebih besar, tetapi lebih sedikit orang. Sekiranya begitu, maka mungkin mereka dapat menghargai gambar itu.

Pasar Terapung di Bangkok

10 pemandangan paling mengecewakan planet ini

Pasar terapung yang terkenal di Bangkok unik dan unik dalam perjalanannya. Walau apa pun, katakanlah orang yang mengatur lawatan. Walau bagaimanapun, tidak ada yang memberi amaran bahawa pasaran juga agak berbahaya. Pedagang tempatan demi menunjukkan kemahiran mereka sangat kerap tidak memberi perhatian kepada perlanggaran dengan bot lain. Semua ini membawa kepada kecederaan bukan sahaja pesaing tetapi juga pelancong.

Di samping itu, perlu diingat bahawa makanan Asia sangat berbeza dengan masakan Eropah, jadi tidak setiap perut boleh mengalahkannya. Sesetengah pelancong di ingatan semata-mata di tempat ini meratap, jadi patut dipertimbangkan sebelum anda melakukan perjalanan yang begitu menarik.

Avenue of stars di Hong Kong

10 pemandangan paling mengecewakan planet ini

Peniaga-peniaga yang berpengalaman, penipu kecil dan tokoh kecil Bruce Lee – itulah yang tidak diharapkan oleh pelancong dari tempat yang dipublikasikan. Cari tokoh pelakon, penyanyi atau atlet yang terkenal itu amat sukar, walaupun mana-mana tempatan pasti akan membantu dalam hal ini, secara semula jadi tidak secara percuma. Di samping itu, perlu diingat bahawa cenderahati yang dijual di jalanan, pengeluaran Cina, dan oleh itu, dan kualiti yang sangat baik tidak dapat dijangkakan.

Istana Buckingham di London

10 pemandangan paling mengecewakan planet ini

Mendengar kata “istana”, kebanyakan orang mula membayangkan dalam imaginasi mewah mereka, sebuah taman indah dan potret raja-raja terkenal. Pada hakikatnya, selalunya semuanya ternyata berbeza. Jadi, untuk melihat Istana Buckingham hanya boleh dari jauh kerana pagar. Di dalamnya pelancong tidak dibenarkan secara semulajadi, jadi pelancong terpaksa berpuasa. Daripada istana anda boleh melawat Menara, kaya dengan harta dan rahsia. Ini benar-benar satu lawatan menarik.

Malaikat Utara di Gateshead

10 pemandangan paling mengecewakan planet ini

Imej terbesar malaikat di dunia adalah patung yang dipanggil “Malaikat Utara” yang dicipta oleh Anthony Gormley. Tuntut British bahawa malaikat tidak mewakili apa-apa yang menarik, lebih-lebih lagi, mereka memanggilnya sebagai rakasa yang dahsyat.

Sesungguhnya, satu-satunya arca yang boleh dibanggakan adalah saiznya, tetapi ia tidak mewakili sebarang nilai artistik. Apa yang boleh kita katakan mengenai sayap gentian kaca, yang harus mewujudkan rasa memeluk.

Little Mermaid di Copenhagen

10 pemandangan paling mengecewakan planet ini

Simbol cinta yang tulus dan tulus kehilangan semua keindahannya kerana tempat di mana patung itu terletak. Setiap kanak-kanak dan juga orang dewasa yang menonton kartun Disney yang memukau tentang ikan duyung kecil ingin melihat ikan duyung cantik di tepi pantai. Little Mermaid dari Copenhagen dikelilingi jauh dari spesies yang tulen dan hebat, jadi pada pandangan arca pendapat itu terus merosot. Pelancong mendakwa bahawa ia adalah masa yang paling lama untuk memindahkan monumen ke tempat lain, supaya kanak-kanak kecil dan pencinta dapat mengaguminya secara diam-diam.

Medina Marrakech di Maghribi

10 pemandangan paling mengecewakan planet ini

Kemiskinan, kotoran, bunyi bising dan kesombongan adalah ciri utama Medina yang terkenal di Maghribi. Bahagian lama bandar ini sama sekali tidak mempunyai romantik dan keindahan yang dikaitkan dengannya.

Namun ada tempat di Madinah, yang patut dilawati. Dalam hal ini kita bercakap tentang dataran Djema-el-Fna, yang masuk dalam UNESCO.

Loading...