8 perjalanan pelancong paling mahal di planet ini

8 perjalanan pelancong paling mahal di planet ini

Istirahat di negara-negara Eropah Timur dan Barat kini boleh menampung hampir semua orang. Setelah mengumpulkan jumlah tertentu untuk satu tahun kerja, anda boleh berehat dengan keluarga anda di tepi Laut Mediterranean atau Laut Hitam, atau anda boleh menumpukan masa untuk meninjau mercu tanda dunia yang terkenal. Walau bagaimanapun, terdapat lapisan kecil orang kaya yang berpeluang menghabiskan percutian dengan skala yang belum pernah terjadi sebelumnya. Di sini semuanya diputuskan dengan wang. Untuk jumlah tertentu, anda boleh mengatur diri anda sendiri sebagai hobi yang luar biasa. Mari kita berkenalan dengan lapan pelancongan paling mahal di planet ini.

Pulau tidak didiami

8 perjalanan pelancong paling mahal di planet ini

Di pulau Musha Cay, yang merupakan sebahagian daripada Bahamas, terdapat lima vila yang berasingan, yang hanya boleh disewa bersama. Oleh itu, pelancong yang ingin berehat di tempat syurga ini, perlu menyewa seluruh pulau. Menurut peraturan, bersama dengan pemilik sementara vila boleh datang hanya 23 tetamu.

Sekiranya tetamu kurang daripada 12 orang, rehat harian, termasuk makanan dari tukang masak tempatan dan alkohol mahal dan eksklusif, akan dikenakan biaya $ 37.5 ribu, dan jika dijemput akan ada 23 orang, maka $ 50 ribu sehari

Untuk rekreasi penuh orang kaya di pulau terdapat tenis, golf dan menyelam jurulatih, spa, pelbagai hiburan untuk kanak-kanak, dan lain-lain. Sekiranya tetamu akan terlepas sesuatu, mereka akan menyampaikan segala yang mereka kehendaki pada siang hari .

Perjalanan di seluruh dunia

8 perjalanan pelancong paling mahal di planet ini

Setiap tahun 18 orang mengadakan lawatan ke seluruh dunia. Setiap mereka mempunyai keseronokan sebesar $ 105 ribu. Di New York, papan bertuah ini berada di atas kapal peribadi yang mewah dan dalam lapan belas dunia terbang lebih dari 26 hari. Semasa lawatan mereka berhenti di hotel-hotel elit. Perjalanan berakhir dengan ketibaan di Miami.

Safari Afrika

8 perjalanan pelancong paling mahal di planet ini

Menurut pemerhatian, safari Afrika setiap tahun menjadi semakin popular. Ada syarikat yang menawarkan safari dengan harga $ 30 ribu setiap orang (kumpulan itu boleh memasukkan tidak lebih dari 8 pelancong).

Perjalanan itu termasuk lawatan ke lima negara Afrika, di mana seseorang boleh melawat taman negara mereka. Anehnya, dengan panduan safari yang biasa dengan jujur ​​memberi amaran bahawa ia tidak dapat memenuhi semua haiwan yang diharapkan. Di sini anda dapat melihat hampir mana-mana haiwan.

Semasa lawatan, syarikat menggunakan helikopter dan radar untuk membantu mengesan pergerakan haiwan, yang memberikan jaminan mutlak bahawa anda masih dapat melihat jerapah atau macan tutul.

Pelayaran laut

8 perjalanan pelancong paling mahal di planet ini

Perjalanan dunia yang penuh dengan kapal mewah Queen Mary 2, menduduki 106 malam, di sebuah kabin untuk dua akan dikenakan bayaran $ 340 ribu. Selain itu, anda akan disediakan dengan gim peribadi, kolam renang peribadi dan pelayan peribadi.

Sekiranya anda melakukan perjalanan penyamaran, maka anda pasti akan diberikan: keturunan ke pantai akan dilakukan pada tangga berasingan, di samping itu, anda boleh menggunakan bot peribadi anda.

Perjalanan ke tempat menarik yang terbaik di dunia

8 perjalanan pelancong paling mahal di planet ini

Lawatan dua tahun yang ingin tahu, yang melibatkan lawatan 157 negara dengan monumen seni bina yang terkenal di dunia. Pakej bajet lawatan itu akan mencabar para pencinta tarikan $ 1.5 juta.

Seluruh perkara ini rumit oleh fakta bahawa banyak khazanah dunia tersebar sangat jauh, dan beberapa hanya terletak di titik kehidupan yang berbahaya, misalnya, dalam zon konflik ketenteraan. Walau bagaimanapun, penganjur berjanji untuk menyelesaikan masalah bagaimana untuk menghantar pelancong yang tidak kenal lelah ke tempat-tempat panas bumi dan bagaimana untuk membawa mereka keluar tanpa cedera dari sana.

Terbang ke angkasa

8 perjalanan pelancong paling mahal di planet ini

Penerbangan ke ruang angkasa akan menelan belanja hanya $ 100 ribu. Wang tersebut harus dibayar untuk latihan pra-lampu dan kemungkinan berada di luar angkasa selama satu jam. Walau bagaimanapun, sekiranya anda tidak dapat terbang, wang tidak akan dikembalikan kepada anda.

Culinary World Mecca Tour

8 perjalanan pelancong paling mahal di planet ini

Untuk hanya $ 200 ribu, anda boleh melawat semua restoran teratas di dunia. Kebanyakannya terletak di Amerika Syarikat, England, Perancis, Hong Kong dan di beberapa negara Scandinavia.

Petang dengan Geisha

8 perjalanan pelancong paling mahal di planet ini

$ 25 ribu akan bernilai lawatan 10 hari ke Jepun. Semasa perjalanan, anda akan berhenti di hotel terbaik dan makan di restoran elit. Walau bagaimanapun, perkara utama adalah peluang untuk menghabiskan masa dengan geisha yang bukan sahaja berkomunikasi dengan anda, tetapi juga memegang upacara teh sebenar.

Loading...