UAE – rehat, pemandangan, cuaca, masakan, lawatan, foto, peta

UAE - rehat, pemandangan, cuaca, masakan, lawatan, foto, peta

Negara yang paling menarik bagi pelancong adalah Emiriah Arab Bersatu. Emiriah Arab Bersatu – adalah negara sheikhs, piawaian dunia tertinggi, perairan hangat azure Teluk Parsi, hotel bertaraf tinggi, pemandangan paling unik. Inilah negara di mana dari saat pertama berada di dalamnya, anda merasa seperti syekh yang sebenar. UAE adalah pewujudan kisah dongeng masa depan!

Dibentuk pada tahun 1971, penggabungan tujuh emirat – Emiriah Arab Bersatu terletak di kawasan padang pasir Semenanjung Arab di Asia Barat. Jiran-jiran di Emirates – Arab Saudi, Qatar, Oman, serta Lautan Hindi dan Teluk Parsi. Wilayah UAE adalah 83.6 ribu kilometer persegi, dengan 2.4 juta orang, seperempatnya adalah orang Arab tempatan, dan selebihnya adalah pedagang dan pekerja. Hanya warga UAE yang layak untuk kewarganegaraan UAE. Bahasa negeri negara adalah bahasa Arab, unit kewangan adalah dirham.

Penduduk Emirates sangat beragama, agama negara Islam. Propaganda dogma lain di negara ini sangat dihukum. Struktur politik negara UAE adalah presiden dan pemerintah yang bawahan kepadanya dari setiap tujuh emirat.

UAE – modal dan bandar-bandar terbesar

Ibukota Emiriah Arab Bersatu adalah Abu Dhabi. Bandar ini terletak di pantai Teluk Parsi dan adalah yang terbesar dan terkaya. Penduduk Abu Dhabi adalah 1463 491 penduduk.
Bandar-bandar terbesar di Emiriah Arab Bersatu adalah Dubai
– Ras al-Khaimah
– Ajman
– Sharjah
– Fujairah.

Emiriah Arab Bersatu – Holidays and Tours

Lawatan ke UAE adalah perjalanan ke kisah dongeng Shakherezady. Ia adalah negara yang menawarkan percutian diraja yang dikelilingi oleh kemewahan, keselesaan dan semua yang paling menakjubkan dan moden. Dan walaupun Emirates adalah negara terkaya di dunia, ia tidak menjejaskan harga cuti di UAE.

Beristirahat di Emirates bukan sahaja peluang terbaik dalam keindahan syurga untuk menikmatinya di bawah sinar matahari dan merasa seperti syekh yang sebenar. Rehat di UAE – ini adalah hiburan yang paling luar biasa, lawatan menarik dan pelbagai aktiviti luaran. Terdapat segalanya untuk semua orang di sini!

Masjid-masjid yang menakjubkan, istana-istana sheikh yang hebat, berjalan di atas helikopter, berlumba-lumba dalam jip di atas kapal. balapan unta, papan salji di resort ski paling unik – semua ini, dan tentu saja berehat di pantai mewah akan memberikan pengalaman yang tidak dapat dilupakan. Di samping itu, Emirates merupakan gabungan eksotis oriental yang tidak dapat dilupakan dan teknologi terkini. Seni bina ultra-moden, eksklusif negara ini adalah satu kegembiraan dan kejutan! Disini pihak, seolah-olah dari kisah dongeng tentang Aladin disambung dengan hanya dengan bangunan moden yang menakjubkan.

Terutama popular dengan pelancong di seluruh dunia adalah lawatan ke Emirates ke Dubai, yang menggabungkan semangat tradisional Timur dan moden. Dubai adalah percutian pantai yang paling mewah, muzium sejarah, pusat membeli-belah terbesar di timur, taman air, zoo, gelanggang skating …

Menariknya, pantai di UAE di setiap emirat dengan warna pasir yang berbeza, contohnya di Dubai – putih, di Ras al-Khaimah – merah, dan di Fujairah – kelabu. UAE terkenal dengan pusat menyelam dan hanya tempat mewah untuk menyelam.

Semua resort di Emirates – ini adalah kisah dongeng yang nyata untuk pelancong, tetapi terutama popular – ia adalah Abu Dhabi
– Dubai
– Umm Al Quwain
– Ajman
– Kofakkan
– Sharjah
– Fujairah
– Al Ain
– Hattas
– Ras al-Khaimah.
Dan, tentu saja, Emirates adalah tempat terbaik di dunia untuk membeli-belah.

Emiriah Arab Bersatu – tempat pelancongan

Emirates – ini adalah salah satu tarikan hebat. Sudah tentu, negara ini mempunyai sesuatu untuk dipaparkan dan ada sesuatu yang mengejutkan. Daya tarikan utama negara ialah ibu kota Abu Dhabi, sebuah bandar yang diiktiraf sebagai salah satu bandar yang paling halus dan mewah di dunia. Abu Dhabi adalah “bandar taman” di negara ini, ia mempunyai sebuah oasis “Al-Ein”, yang terkenal dengan muzium arkeologinya, pengebumian Healy, serta pasaran haiwan yang terkenal di dunia.

Kegembiraan yang sukar dipercayai akan menyebabkan tetamu dari negara melawat taman air paling maju di dunia WILD WADI. Terdapat banyak tarikan air yang paling moden di taman ini.

Kepentingan tertentu adalah resort ski pertama di Timur Tengah, yang dibina di atas kawasan seluas 22.5 ribu meter persegi. Resort ini mempunyai 5 berjalan yang berbeza ketinggian, kecurian dan kesukaran.

Di Dubai terletak keindahan luar biasa Masjid Jumeira, yang merupakan contoh seni bina Islam moden dan tempat kegemaran para jurugambar.

Gambar yang menakjubkan adalah kebaharuan dan eksklusif yang hebat dari projek Dubai – “Islands of the World”. Ini 300 pulau buatan dalam bentuk 7 benua, yang dibina dalam bentuk pokok palma yang besar 2 km dari pantai, terus bertentangan ikon lain kota – hotel terkenal “Burj Al Arab”. “Islands of the World” adalah projek paling terkenal di Emirates, yang merupakan struktur buatan manusia kedua, selepas Tembok Besar China.

Bandar tertua di negara ini ialah Ras Al Khaimah, yang diasaskan pada tahun 655 Masehi. – pada masa lalu pusat perdagangan mutiara yang berkembang pesat dan outlet terbesar Teluk Parsi.

Semua bandar-bandar di UAE sama-sama sama sekali berbeza. Mereka semua layak untuk melawat mereka. Setiap bandaraya enchant Emirates dengan pemandangan budaya dan seni bina, keindahan dan kemodenannya yang luar biasa.

UAE – cuaca (iklim)

Emiriah Arab Bersatu mempunyai iklim subtropika dan gersang di seluruh wilayahnya, oleh itu hujan di negara ini jarang, dan sebagai peraturan, hujan jatuh pada bulan Februari-Mac. Musim sejuk di UAE sangat hangat dengan suhu purata + 26C, dan musim panas sangat panas, suhu purata naik kepada + 45C. Tempoh terbaik untuk bercuti di Emirates adalah dari bulan Oktober hingga Mei.

Cuaca di UAE sekarang:

UAE - rehat, pemandangan, cuaca, masakan, lawatan, foto, petaUAE - rehat, pemandangan, cuaca, masakan, lawatan, foto, peta

UAE – masakan

Emirates – ini adalah syurga sebenar untuk gourmet. Ia menawarkan hidangan dari hampir semua bahagian dunia. Terutamanya menarik ialah rasa masakan yang luar biasa dan indah dari hidangan Arab kebangsaan.

Daging hidangan Arab menggunakan: daging lembu, daging lembu, daging ikan dan burung. Terutamanya ia patut dicuba daging domba dengan kacang dan nasi, serta shuarma Arab tradisional, shish kebab “tikka” dan kebab shish yang paling terkenal di Timur – “kebab”.

Negara ini adalah hidangan yang sangat popular dari burung, hidangan istimewa adalah hidangan daging puyuh. Sayur-sayuran dan sayur-sayuran digunakan dalam masakan Arab dengan cara yang paling luas. Juga di negara ini dalam jumlah besar yang dimakan hidangan produk susu dan makanan laut.

Rasa keseronokan khas boleh diperolehi oleh pencuci mulut Arab yang enak. Dan kopi di Emirates adalah seni khas dan minuman tradisional untuk perbualan. Oleh itu, minuman ini disediakan di tempat dan tiada automata diiktiraf. Kopi yang paling popular di negara ini adalah Arab dan kopi dengan kapul buah.

UAE – fakta menarik

– Di Emirates ada perkhidmatan DPS. Semua jalan dan persimpangan di negara ini dilengkapi dengan kamera video yang sentiasa mengawasi pelanggaran.
– Bangunan pencakar langit tertinggi di UAE – Burj Khalifa, ketinggiannya adalah 828 meter.
– UAE adalah pemimpin dunia dalam penggunaan emas.
– Di Emirates, ia dilarang memfoto penduduk tempatan. Dan alasannya adalah kedudukan Al-Quran, yang melarang orang untuk digambarkan.
– UAE adalah pemimpin bukan sahaja dari segi taraf hidup, tetapi juga dalam jangka hayat di Timur. Purata jangka hayat penduduk adalah 75 tahun.
– Setiap keluarga muda UAE menerima dari negeri 19 ribu ringgit (70 ribu dyhmarov) untuk majlis perkahwinan dan vila yang selesa.
– Tidak ada seorang pun di dunia yang boleh menjadi penduduk sepenuhnya dari UAE, seperti kehidupan diraja hanya untuk orang Arab tempatan.

UAE – visa

Visa ke UAE dikeluarkan secara elektronik. Pemprosesan visa mengambil masa 7 hari bekerja. Harga visa pelancong ke Emirates adalah $ 75, untuk kanak-kanak yang masuk dalam pasport secara percuma. Apabila mendaftar visa ke UAE perempuan yang belum berkahwin, mungkin terdapat beberapa masalah.

Emiriah Arab Bersatu – Kedutaan

Kedutaan Emiriah Arab Bersatu di Moscow terletak di
ul. Olof Palme, 4.
telefon: (495) 234 40 60

Peta UAE

UAE - rehat, pemandangan, cuaca, masakan, lawatan, foto, peta

Loading...