Kokosøyene for turister – der har du ikke vært! Hva gjør turister lykkelige på Cocos-øyene

Kokosøyene for turister - der har du ikke vært! Hva gjør turister lykkelige på Cocos-øyene

Cocos (Keeling) Islands er en skjærgård med 27 små øyer i det indiske hav av koral opprinnelse.

Territorielt tilhører de Australia, det offisielle språket er engelsk, religionen til lokalbefolkningen er islam.

Den monetære enheten er den australske dollaren. Skjærgården består av den nordlige delen – den ubebodde norddræbende atollen – og den sørlige delen, som inkluderer 26 små øyer.

Bare to av dem er permanent bebodd – Hjem og Vestøya. Deres totale befolkning overstiger ikke 600 personer.

På øyene tropisk klima, fra oktober til april – en sesong med sykloner. Ubestridelig fordel er året rundt turistsesongen, den gjennomsnittlige årlige temperaturen på øyene er 20-27 ° C, men varmen føles ikke på grunn av våte vind. Navnet på dets skjærgård skyldtes kokospalmer, i et stort antall voksende her. Turister ankommer Keeling på små passasjerskip og yachter eller med fly til den internasjonale flyplassen i Cocos Islands Archipelago.

Ferie på Cocos-øyene vil være attraktiv for folk som drømmer om å bruke Tid vekk fra sivilisasjonen, i fred og ro noe himmelsk hjørne. Islands funksjon er nydelige og komfortable strender, rent og klart vann, lyse eksotisk natur, inkludert den rike undervannsverdenen som vil glede fans av dykking, snorkling og fiske. Ikke langt fra Nord Keeling, på stedet av kampen skipet “Sydney” og “Emden” i 1914, dykkere fortsatt finne på bunnen av de enkelte deler av den tyske krysseren.

De fleste hoteller på Keeling-øyene presenteres hytter og bungalower, Supermoderne luksushoteller finner du ikke her. Den mest komfortable og populære blant turister er hotellet Cocos Castaway.

Attraksjonene på Cocosøyene er ikke rikelig. For turister er det utflukter til North Keeling Archipelago, til den pittoreske Pulu Keeling Reserve, hvor du kan se mange sjøfugler.

Horsberg Island – en av atollene på Cocos-øyene – har en viss historisk verdi. Under andre verdenskrig ble brannposisjonene til britiske marinevåpen installert her. Her hevde Ceylon-artilleri, som ønsket å gi opp øya Japan, en mutiny som snart ble undertrykt. I dag har øya to gjenværende batteridrevne 6-tommers våpen.

Besøkssenteret på Cocos-øyene ligger i administrasjonsbygningen på Vestøya. Det er en mulighet til å få den mest omfattende informasjonen om hva som kan gjøres og hva som skal sees på Cocos-øyene.

Cocosøyene ligger på øya West. Det er tre store ventetaler, en værstasjon og en hangar. Også her kan du beundre den uforglemmelige panoramautsikten fra observasjonsdekket.

Loading...