10 redenen om niet van de Seychellen te houden

10 redenen om niet van de Seychellen te houden

Seychellen … Wat trekt onze verbeelding op het eerste moment, wanneer je deze naam hoort? Turkooise oceaan, sprankelend wit zand, blauwe wolkenloze lucht, kokospalmen gebogen tot aan de rand van het water en … sereniteit.

Maar dit is slechts een opgelegde stereotype, een mooie foto van de reclame “Bounty” en boekjes over huwelijksreizen. In feite is de Seychellen helemaal niet zo’n paradijs, zoals veel mensen het zich voorstellen. Degenen die daar een tijdje hebben gewoond, weten waarvoor het mogelijk is om deze eilanden niet te mogen.

  • Voor de buitengewoon hoge kosten van het lokale leven. Op de Seychellen is er geen vee en bijna geen landbouw, dus worden de meeste producten van buiten geïmporteerd en zijn de prijzen in supermarkten veel hoger dan in Europa. In goedkope winkels is het assortiment zeer beperkt, veel kwark en kefir zijn niet beschikbaar. De keuze van fruit (behalve lokale exoten) op de markt is ook klein.
  • Voor complicaties met medische zorg. Slechts één staatsziekenhuis met goede voorzieningen bevindt zich in de hoofdstad van Victoria op het eiland Mahe. Tegelijkertijd zijn er weinig apotheken op de eilanden en een kleine selectie medicijnen.
  • Voor het groeiende niveau van criminaliteit. De basispopulatie van de Seychellen leeft erg slecht, de laatste tijd heeft de drugsverslaving zich verspreid. Seychellen zijn lui, drinken graag, en stelen daarom kostbaarheden in hotels en in de huizen van rijke buitenlanders. Vaak zijn er diefstallen op verlaten “wilde” stranden, kunnen ze voorzichtig geld en creditcards uittrekken en de beurs zelf achterlaten. De politie werkt heel formeel, er is praktisch geen echte hulp aan.
  • Voor de slechte kwaliteit van lokale goederen en gebrek aan keuze van huishoudelijke apparaten. Daarom vliegen velen naar winkels in Dubai, Singapore of Mauritius. Lokale souvenirs zijn erg duur en onderhandelen wordt niet geaccepteerd.
  • Voor onderbrekingen met water. Er zijn dagen dat het slechts een uur per dag wordt gegeven, je moet douchen en alle huishoudelijke aangelegenheden doen. Dit komt door het feit dat er geen zoet water is op de Seychellen, en de belangrijkste bron daarvan is regen. Overigens is het niet aan te raden om water uit de kraan te drinken.
  • Voor de ongemakkelijke manier van werken van lokale winkels. Op werkdagen zijn ze open van 8 tot 17 uur, en op zaterdag van 8 tot 12 uur, tegelijkertijd is de lunch van 12 tot 13 uur, op zondag werken de winkels niet.
  • Bij gebrek aan normale service in veel hotels tegen zeer hoge prijzen voor vakantie. Daarom wordt vaak gezegd dat de natuur op de Seychellen overeenkomt met 5 sterren en service – slechts drie.
  • Voor een kleine hoeveelheid cultureel entertainment en attracties. In de hoofdstad van de Seychellen – Victoria – zie je een mini-exemplaar van de Big Ben, een Indiase tempel, een bezoek aan het natuurhistorisch museum, dat zijn alle monumenten van de kunst. En van het entertainment van het nachtleven zijn er slechts een paar bioscopen, casino’s en disco’s in landelijke stijl, waar ritmes van reggae en Creoolse muziek klinken.
  • Voor veel alomtegenwoordige gekko (lokale hagedissen), dol op klimmen in huizen en hotelbungalows op zoek naar voedselresten, ritselend ‘s nachts in vuilnisbakken.
  • Eindelijk, voor de verhoogde luchtvochtigheid en seizoenen van tropische regen, waardoor veel dingen, lederen producten en meubels ruiken naar schimmel.

Tekst: Natalia Bochkareva

Loading...