Brazilië – recreatie, bezienswaardigheden, weer, keuken, rondleidingen, foto, kaart

Brazilië - recreatie, bezienswaardigheden, weer, keuken, rondleidingen, foto, kaart

Brazilië – een land met een federale structuur. Het is de grootste staatsentiteit in termen van het aantal inwoners en de grootte van het bezette gebied in Zuid-Amerika. In de wereldranglijst staat Brazilië op de vijfde plaats in deze indicatoren.

De staat wordt gekenmerkt door een lange uitbreiding, die de diversiteit van het klimaat en de natuurgebieden bepaalt. Het land verdeelt zijn grenzen in het noorden met Suriname, Venezuela, Guyana, Frans Guyana; met Uruguay in het zuiden; met Bolivia en Peru – in het westen; in het zuidwesten – met Argentinië en Paraguay; met Colombia in het noordwesten. Het oostelijke grondgebied van Brazilië wordt gewassen door de Atlantische wateren.

In de Middeleeuwen was Brazilië een Portugese kolonie, en deze factor werd de bepalende factor in de aard van de lokale cultuur die werd gevormd. Portugees werd de enige officiële taal.

Katholicisme – de heersende religie, verspreid over het grondgebied van Brazilië.

In Brazilië zijn er 201,1 miljoen inwoners. Van deze, wit – 53,7% van de bevolking, het aandeel mulatten is 38,5%, vertegenwoordigers van de negroid race is 6,2%, de rest (Japans, Indiërs, Arabieren) – 1,6%. De tendens tot raciale ontwikkeling is zodanig dat de blanke bevolking geleidelijk ophoudt in de meerderheid te zijn, zoals blijkt uit statistische studies van de afgelopen twee jaar.

De monetaire eenheid in Brazilië is verschillende keren gewijzigd. Oorspronkelijk was het een Braziliaanse vlucht, dan een cruzeiro, dan een cruzado en uiteindelijk een moderne real. Valutasubstituties zijn altijd gedwongen geweest en geassocieerd met het onvermogen van andere economische maatregelen om de groei van de inflatie te stoppen. Voor twee lokale reals in wisselkantoren geeft een Duitse mark.

Brazilië – de hoofdstad en de grote steden

De hoofdstad van Brazilië is een stad die erg dichtbij is qua geluid. In de Russische versie van de uitspraak van de naam van de stad en het land zijn volledig identiek – Brazilië (in sommige bronnen wordt de hoofdstad Brasilia genoemd).

Brasilia is niet de grootste stad in de staat. Het bezet slechts de vierde plaats in termen van het aantal inwoners (2,5 miljoen mensen). Samen met twee andere steden (Goiania en Anapolis) is Brasilia het krachtigste economische centrum van het land.

Metropolitan City werd relatief nieuw, in 1960. Dit is de derde hoofdstad in de geschiedenis (na de periode van de heerschappij van Salvador en vervolgens Rio de Janeiro). Alle staatsautoriteiten bevinden zich nu in de nieuwe hoofdstad. Dankzij de implementatie in de naoorlogse periode van vele grootse bouwprojecten, was Brasilia vereerd om opgenomen te worden in de UNESCO-lijst. Nu is de stad een wereld cultureel bezit.

De hoofdstad van de staat ligt in het binnenland, op het grondgebied van het Braziliaanse plateau. Voor de stad werd een plaats gekozen die ver van de geciviliseerde centra lag. In het strategisch plan is deze benadering erkend als de meest accurate.

De grootste steden in Brazilië zijn: Sao Paulo met een bevolking van 10,8 miljoen, Rio de Janeiro – 6,09 miljoen Salvador – 2,89 miljoen.

Brazilië – Vakantie en rondleidingen

Een reis naar Brazilië opent veel mogelijkheden voor toeristen. Traditionele strandvakanties bieden lokale badplaatsen. De meest bezochte waren:

• Angra dos Reis (een internationaal resort, gelegen in de buurt van Rio de Janeiro). Deze stad wordt beschouwd als de beste plek voor een gezinsvakantie. Goed uitgeruste kustgebieden zijn bedekt met fijn goudkleurig zand. Deze plek is geschikt voor liefhebbers van een comfortabel verblijf weg van lawaai.

• Ubatuba – ligt in de buurt van Sao Paulo. Dankzij een goed georganiseerde vervoersverbinding kunt u snel vanuit deze rustige hoek naar de grootste stedelijke gebieden van het land, waaronder Rio de Janeiro. Het resort heeft het grootste aantal hotels per hoofd van de bevolking.

• Buzios – is gelegen op een klein schiereiland, ten noorden van Rio de Janeiro. Het kleine dorp waarin de vissers leefden, veranderde geleidelijk in een van de beste vakantieoorden van Brazilië. Door de zomer, een jaar lang, kunnen toeristen deze plaats op elk gewenst moment bezoeken.

Voor sightseeingprogramma’s is Rio de Janeiro een belangrijke plaats. Hier is een standbeeld van Christus de Verlosser, bekend over de hele wereld. De locatie is de top van de Corcovado-heuvel, wat ‘bult’ betekent. Het beeld ligt op een hoogte van 704 meter en heeft een eigen afmeting van 30 meter.

Voor toeristen zijn ook interessante bewaard gebleven structuren uit het koloniale tijdperk. Elke grote stad heeft een eigen museum. Daarom zal elk excursieprogramma voor Brazilië interessant en onvergetelijk zijn.

Voor ecotoerisme wordt de Braziliaanse jungle als een geschikte optie beschouwd. Zelfs hier, in de diepten van de bossen, zijn hotels gebouwd voor natuurliefhebbers.

“Ariau Amazon Towers” – hotel in de jungle van de Amazone. Dit bouwwerk stijgt uit boven de bomen en de gebouwen van het hotel zijn met elkaar verbonden door speciale bruggen.

Safari in Brazilië is een van de favoriete soorten entertainment. De mogelijkheid om een ​​jeep te berijden biedt een excursie genaamd “Makuko Safari”. De reis gaat door het bos naar de oude kloof Iguazu, die werd gevormd als gevolg van bodemerosie. Het excursieprogramma omvat ook een boottocht naar de watervallen.

Duiken in Brazilië is dol op omwonenden en bezoekers. Het eiland Fernando de Noron, evenals de staten Bahia en Pernambuco – de beste plekken om te duiken.

Brazilië – bezienswaardigheden

Meestal begint de kennismaking met dit land met de stad Rio de Janeiro. Hoewel, natuurlijk, elke staat en elke stad voldoende interessante plekken heeft voor toeristen.

De beroemde berg, genaamd “Sugar Loaf”, opent een prachtig panorama van de stad. Onder de historische bezienswaardigheden zijn het Museum van Moderne Kunst, het Nationaal Museum, het Historisch Museum, het Museum van de Indianen en vele andere culturele gebouwen.

De botanische tuin, gelegen op het grondgebied van de stad, zal letterlijk alle planten die in Brazilië groeien in verschillende klimaatzones kunnen demonstreren.

Een echt wonder van de wereld is de Iguazu-waterval. Ze liggen aan de rand van drie staten, maar het meest fascinerende uitzicht is opening vanuit het grondgebied van Brazilië.

In de enorme stad Sao Paulo zijn wolkenkrabbers indrukwekkend. Ze zijn gemaakt van glas en staal. Deze stad is een modern industrieel centrum van Brazilië, er zijn 10 fabrieken voor de productie van auto’s. De economische sprong die de provinciestad tot industriële metropool maakte, werd bereikt dankzij de ontwikkeling van de koffiebusiness.

In de hoofdstad van het land, de stad Brasilia, is het voor toeristen interessant letterlijk alles. Sinds het ontwerp (de stad is gebouwd in de vorm van een vliegtuig), naar zijn moderne ontwerp. De hoofdstad combineert de nieuwste technologieën en vakkundig ingeschreven in de natuurlijke landschappen van het gebouw.

De stad Manaus is de meest milieuvriendelijke stad ter wereld. Hij is aan de oever van de grote Amazone. Vanaf hier beginnen de excursies, kennismaken met deze machtige rivier. Bijzonder indrukwekkend is de nachtcruise. De ogen van krokodillen kijken effectief tussen de nachtelijke duisternis in het licht van een handlamp. Fans om de zenuwen te kietelen zullen tevreden zijn met zo’n reis.

Bij Amazon kun je op de schepen rijden. Het tourprogramma omvat ook boottochten (kano’s) en vissen op piranha’s.

Brazilië – weer (klimaat)

In Brazilië is het altijd warm. In het westelijke deel van de Amazone heerst het vochtige equatoriale klimaattype. Er valt hier altijd veel neerslag (van 2000 tot 3000 mm per jaar), en als we de gemiddelde temperaturen met maanden vergelijken, dan blijken ze slechts 1-2 graden te verschillen. Daarom kunnen we zeggen dat hier de zomer nooit stopt.

Het centrale deel van Brazilië bevindt zich in een zone met een vochtig subequatoriaal klimaattype. Het celestiale vocht is hier twee keer minder, in deze gebieden komt nogal eens droogte voor.

In de oostelijke gebieden van het land, heerst de passaatwind van het tropische klimaat. Het is vochtig, heet, de droogte is normaal, maar de periode is kort.

De Braziliaanse seizoenen zijn tegengesteld aan de seizoenen in Europa. In de heetste tijd liggen de gemiddelde temperatuurindicatoren in de buurt van +32 graden. In de koude periode zal de hitte licht dalen, maar het houdt alleen op slopende (+24 graden) te zijn.

De watertemperatuur aan de kust is het hele jaar door meer dan 25 graden. De beste tijd voor een bezoek aan dit land is april-september. In deze maanden is het niet te warm, hoewel het vaak regent.

Het weer in Brazilië nu:

Brazilië - recreatie, bezienswaardigheden, weer, keuken, rondleidingen, foto, kaartBrazilië - recreatie, bezienswaardigheden, weer, keuken, rondleidingen, foto, kaart

Brazilië – keuken

In Brazilië heeft elke wijk zijn eigen traditionele gerechten, die het vaakst worden bereid.

Dus in Bahia is Vatapa populair. Het is gemaakt van gesneden schelpdieren met gemalen vis. Dit alles wordt gekookt op kokossap met toevoeging van olie.

Hier wordt de lever van het varken ook op een originele manier gestoofd – samen met het bloed van het dier. Tomaat, ui en peper worden toegevoegd aan het gebraad (Sarapateu).

Een ander soort voedsel is gezouten garnalen (Caruru). Ze worden gebruikt in combinatie met een hete saus (hete peper gemengd met een planten-kiabu).

Op Amazon koken de mensen het liefst “pato no tucupi” – een eend in stukjes gesneden en gekookt in saus met de toevoeging van kruiden en specerijen.

In Rio de Janeiro werd een feijoada – zwarte bonen met gedroogd vlees, rookworst, varkensvlees, knoflook, peper en laurier – populair. Ingrediënten mengen zich en smelten weg in het vuur. Het eten wordt geserveerd op een grote schaal.

Braziliaanse wodka – cachaca, onderscheidt zich door zijn kristalhelderheid en hoge sterkte. Het wordt geconsumeerd met citroensap, ijs en suiker.

Brazilië – carnaval

Door in Brazilië te zijn en geen lokaal carnaval te zien, is de reis verspild. Carnaval, gehouden in Rio de Janeiro, is over de hele wereld bekend. Dit is een prachtig helder spektakel, waar elke inwoner van het land zich op voorbereidt.

Officieel begint het festival op vrijdag, vóór Aswoensdag. Vertegenwoordigers van alle lokale sambascholen demonstreren hier hun vaardigheden en vaardigheden. Carnaval in Rio is een van de grootste wereldvakanties.

Het evenement wordt jaarlijks georganiseerd door het Ministerie van Toerisme. Het verenigt zijn inspanningen met de League of Schools of Samba. Alle tv-bedrijven die live-uitzendingen in het hele land uitvoeren, zijn ook rechtstreeks bij het evenement betrokken.

Elke sambaschool heeft een specifiek thema gekozen voor zijn presentatie, volgens welke een speeltuin is gemaakt. Vervolgens wordt een presentatie gemaakt – het programma van de toespraak. Brazilianen kunnen het hele jaar geld verdienen om hun vakantiekostuum voor te bereiden. Het evenement is echt prachtig en spectaculair. Elegante outfits trekken de aandacht naar elk platform. Twee vergelijkbare sites gebeuren gewoon niet. Fantasie onder de deelnemers is grenzeloos.

De winnaar van deze processie – een samba-school, krijgt het hoofdgeld. Voor de deelnemers aan deze kleurrijke wedstrijd is de titel die ze krijgen belangrijker dan de “School van een speciale groep”.

Naast dansers omvat de groep muzikanten en zangers. De bestuurder van het platform krijgt een belangrijke rol – machines moeten uitsluitend met de hand worden beheerd om onaangename ongelukken te voorkomen.

De asgrauwe omgeving is het moment van de waarheid. Op deze dag wordt het aantal punten geteld en de winnaar, die wordt geëerd met saluut en universele jubelstemming, wordt bepaald.

Brazilië – Visumverwerking

Sinds 2010 is de bepaling over visumvrije toegang tot Brazilië voor Russische burgers aangenomen. Je kunt 90 dagen in de staat blijven. Herhaalde reis is niet eerder dan 180 dagen na vertrek vanuit Brazilië mogelijk.

Om het land te bezoeken, moet u een geldig paspoort, een document dat de beschikbaarheid van voldoende valuta bevestigt en een ticket voor de terugvlucht tonen.

Brazilië – Ambassade

De ambassade van Brazilië bevindt zich op het adres van Moskou: Bolshaya Nikitskaya Street, 54. Tel .: 7 (095) 363-03-66.

Kaart van Brazilië

Brazilië - recreatie, bezienswaardigheden, weer, keuken, rondleidingen, foto, kaart

Loading...