Cambodja – rust, bezienswaardigheden, weer, keuken, rondleidingen, foto, kaart

Cambodja - rust, bezienswaardigheden, weer, keuken, rondleidingen, foto, kaart

Het koninkrijk Cambodja ligt op het eiland Indochina. Aan de westkant grenst de staat aan Thailand, in het noorden zijn zijn buren Laos, en in het oosten – Vietnam. Dit Zuidoost-Aziatische land wordt gewassen door de wateren van de Golf van Thailand. Het totale grondgebied van Cambodja is 181 duizend vierkante kilometer.

De belangrijkste waterader van het land is de Mekong-rivier. De bevolking van het Koninkrijk Cambodja bestaat uit 12 miljoen mensen, waarvan 95% etnische Khmers, 4% Chinees en 1% Vietnamees. De officiële taal van het land is Khmer, en Engels en Frans worden ook gebruikt. De religieuze richting van het land is het boeddhisme (95% van de bevolking), en moslims en katholieken wonen ook in Cambodja. Het staatssysteem van Cambodja is een constitutionele monarchie. De monetaire eenheid van het land is riel.

Cambodja – de hoofdstad en de grootste steden

De hoofdstad van het Cambodjaanse koninkrijk is Phnom Penh met een bevolking van maximaal 1 miljoen mensen. Deze stad was de mooiste stad van Frans koloniaal Azië.
Phnom Penh is de grootste stad van het land, nadat het is gegaan: – Angkor
– Sihanoukville
– Siem Reap.

Cambodja – vakanties en rondleidingen

Het koninkrijk Cambodja heeft de laatste jaren vrij snel toeristische infrastructuur ontwikkeld. Het land is ontstaan ​​uit een oorlog van tien jaar en isolement, en tegenwoordig wordt het moderne Cambodja een steeds aantrekkelijker land voor toeristen. Het koninkrijk is nu geen aanvulling op de excursieprogramma’s van Vietnam en Thailand, maar is een onafhankelijke toeristenbestemming geworden.

De grootste badplaats van Cambodja – Sihanoukville, die is gelegen op een schiereiland in de Golf van Thailand. Dit resort staat bekend om zijn zandstranden, die worden omlijst door luxueuze palmbossen. Warme wateren van de Golf van Thailand, witte zandstranden, nieuwe moderne hotels en strandbungalows trekken toeristen van over de hele wereld aan. Het resort biedt tal van georganiseerde strand en een breed scala aan recreatieve activiteiten: zwemmen, waterskiën, duiken, vissen … Het merendeel van de stranden zijn gelegen nabij het centrum van de stad. Maar in Sihanoukville zijn er ook bijna onbewoonde plaatsen voor bewonderaars van afgelegen rust.

Resort Battambang is de op één na grootste stad van Cambodja en is niet alleen een paradijs voor recreatie, maar ook zeer interessant voor toeristen met zijn goed bewaard gebleven koloniale gebouwen.

Resort Kep was een favoriete vakantieplek van de Franse koloniale elite en tegenwoordig is het de meest populaire badplaats bij de Fransen. Kep – dit is een ideale gezellige plek voor een rustige comfortabele nachtrust. Het trekt speciale stilte, ongelooflijke natuurlijke schoonheid en het beste van alle kustkrabben.

Siam-Rip is de toegangspoort tot de unieke tempels van Angkor, het culturele en spirituele centrum van het land. De stad heeft niet alleen unieke attracties, maar ook eersteklas SPA-salons, modieuze hotels en entertainment voor elke smaak.

Cambodja – bezienswaardigheden

Het koninkrijk Cambodja is trots op zijn unieke, mysterieuze en intrigerende schoonheidsattracties die de gasten van het land verbazen en imponeren. Samy majestueuze en beroemde monumenten van de oude cultuur – Angkor, wat neerkomt op een enkele, mooi complex van sierlijke paleizen en tempels. Het gebied van Angkor is 200 vierkante kilometer. waarop meer dan 100 tempels en paleizen bewaard zijn gebleven. Angkor staat onder auspiciën van UNESCO.

Gasten van het land, zonder twijfel. het zal zeer interessant zijn om de stad Roluos te bezoeken, waar de hoofdstad van koning Jayavarman II was. Alle tempels in de stad werden gebouwd aan het einde van de IX eeuw. In de stad en tot op de dag van vandaag is er een functionerend boeddhistisch klooster.

Phnom Penh, die werd opgericht in de XIV eeuw en is een belangrijke haven – ongelooflijke ervaring zal toeristen de trots van Cambodja, de hoofdstad geven. Onder de vele culturele monumenten van de stad, de meest bekende zijn
– het klooster van Phnom Penh;
– beroemd om de hele wereld “Zilveren Pagode”;
– een luxueus complex van het Koninklijk Paleis.

Reizen naar het mysterieuze Cambodjaanse koninkrijk is een kans om de speciale charme van dit land te voelen, kennis te maken met de voorbeelden van de magnifieke, briljante kunst van de Khmer-beschaving en natuurlijk de mogelijkheid om een ​​fantastische rust te hebben in de exotische wereld.

Cambodja – weer (klimaat)

De temperatuur in Cambodja zakt zelden onder de + 25C. Zelfs in het regenseizoen (juni – oktober) is de gemiddelde temperatuur van +27 tot +35. De meest gunstige tijd voor toeristen is november – februari, de gemiddelde temperatuur in deze periode is van +20 tot +27 en bijna altijd zonnig. De warmste tijd in het land is maart – mei, de gemiddelde temperatuur in deze periode is van 29 tot 39.

Het weer in Cambodja:

Cambodja - rust, bezienswaardigheden, weer, keuken, rondleidingen, foto, kaartCambodja - rust, bezienswaardigheden, weer, keuken, rondleidingen, foto, kaart

Cambodja – keuken

De nationale Cambodjaanse keuken bestaat voornamelijk uit rijst, vlees, vis, groenten en groenten. In Cambodja is de voorbereiding van een grote verscheidenheid aan traditionele gerechten, maar de belangrijkste plaats in de keuken van het land wordt gegeven soepen die boven een open vuur gaar zijn uit verschillende soorten vlees en zeevruchten. In het menu van de nationale keuken, zijn er altijd een verscheidenheid aan groenten in zuur en zuur, evenals gerookte producten (vis en vlees).

De Cambodjaanse keuken wordt gekenmerkt als vrij pittig en pittig met een zoetige smaak. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de verscheidenheid aan sauzen.

Zoete desserts zijn erg populair in het land. Opgemerkt moet worden dat in de keuken van Cambodja producten als kikkers, insecten, spinnen, schildpadden en slangen vaak als ingrediënten worden gebruikt.

Van drankjes tot Cambodja wordt de voorkeur gegeven aan versgeperst bamboesap en groene thee, evenals bier. Opgemerkt moet worden dat het land een uitstekende bierindustrie heeft.

Cambodja – interessante feiten

– Het koninkrijk Cambodja is verboden om Arabieren en Turken te betreden.
– De naam Cambodja is alleen in Rusland en enkele andere landen, en
in de wereld wordt het land genoemd – Cambodja.
– Er zijn geen kindertehuizen in Cambodja.
– Onderwijs in het koninkrijk is niet verplicht.
– Bijna alle hotels in het land zijn de hoogste service en luxe.
– Het is interessant dat in het land de belastingcode slechts drie pagina’s beslaat.
– Het koninkrijk Cambodja is een favoriete vakantieplek voor de Fransen.

Cambodja – visum

Voor een reis naar Cambodja is een visum vereist: – toerist of doorreis.
Voor het verkrijgen van een toeristenvisum voor het Koninkrijk Cambodja is een standaardpakket documenten vereist. De periode voor het in aanmerking nemen van een aanvraag is meestal één dag, een toeristenvisum wordt afgegeven voor 30 dagen, de kosten zijn $ 20.

Cambodja – Ambassade

De ambassade van het Koninkrijk Cambodja in Moskou bevindt zich
op straat. Starokonoshenny baan 16
telefoon: 637-47-36

Kaart van Cambodja

Cambodja - rust, bezienswaardigheden, weer, keuken, rondleidingen, foto, kaart

Loading...