Canada – rust, bezienswaardigheden, weer, keuken, rondleidingen, foto, kaart

Canada - rust, bezienswaardigheden, weer, keuken, rondleidingen, foto, kaart

Canada – een staat die een belangrijk territorium van Noord-Amerika bezet. Dit land staat op de tweede plaats ter wereld in termen van de grootte van het territorium. Het wordt gewassen door de Stille, Atlantische en Arctische oceanen. Zuidelijke grenzen Canada deelt met de VS, het noordoosten – met Denemarken, het oosten – met Frankrijk. De grens tussen de VS en Canada is de langste gemeenschappelijke grens ter wereld.

In Canada wonen ongeveer 34 miljoen mensen. Archeologische opgravingen tonen aan dat in het land mensen al 26.5 duizend jaar geleden leefden. Bluffish en Old Crow Flats zijn de oudste archeologische vindplaatsen van het land.

Inheemse mensen zijn Indiërs, tegenwoordig maken ze ongeveer 500 duizend mensen. Canada is een land met een verschillende etnische samenstelling. Volgens de laatste gegevens wordt het bewoond door 43 groepen volken. Canadezen vormen de belangrijkste van hen – ongeveer 31%. Vervolgens komen de Britten – 20%, de Fransen – 15%, de Schotten – 14,5%, de Ieren – 13%, de Duitsers – 9,7%, de Italianen – 4,4%, de Chinezen – 4%, de Indiërs – 3,8% Oekraïners – 3,7%, Nederlands – 3,2%, Polen – 3%, Austronesiërs – 3%, Russen – 1,5%.

Canada wordt een immigrantenland genoemd. De belangrijkste toename van de bevolking is te wijten aan immigranten uit andere landen van de wereld die op de hoogte zijn van de uitstekende omstandigheden voor een ontspannen gezinsleven, gecreëerd in Canada. Er zijn geen raciale conflicten, mensen van verschillende nationaliteiten en religies zijn hier perfect aan het werk.

In Canada is een constitutionele monarchie ingesteld, terwijl het parlement ook opereert. Het land is tweetalig, officiële talen zijn Frans en Engels. Een opgeleide persoon, die een serieuze functie bekleedt in de staat, spreekt vloeiend in beide talen. Traditioneel worden zelfs de rapporten in het Parlement deels in het Engels, deels in het Frans gelezen.

Gezien de bijzondere diversiteit is de religieuze samenstelling ook heterogeen. Christenen beschouwen zichzelf als 77% van de bevolking van Canada, 17% – atheïsten, de rest van de inwoners van het land zijn vertegenwoordigers van verschillende religies.

De nationale valuta is de Canadese dollar.

Canada – de hoofdstad en de grote steden

De hoofdstad van Canada is de stad Ottawa met een bevolking van 875.000 mensen. Het is gelegen aan de oever van de rivier met dezelfde naam. Op het gebied van levensstandaard staat Ottawa op de zesde plaats in de wereld. Het wordt bestuurd door de Raad, die wordt geleid door de burgemeester.

De stad werd een metropool in het midden van de 19e eeuw, toen de afzonderlijke eenheden samensmolten tot één staat.

Ottawa wordt gekenmerkt door een groot aantal groene ruimten en water. Straten in de stad zijn gespreid. Residentiële huizen zijn meestal van kleine verdiepingen. Ottawa is gescheiden van de buitenstedelijke zone door de Groene Gordel (bossen en akkerland).

Andere grote steden in Canada zijn Toronto, Vancouver, Montreal en Calgary.

Canada – Vakanties en rondleidingen

Canada is lang een aantrekkelijke toeristische bestemming geweest. Een land van enorme lengte en eeuwenoude geschiedenis heeft op zijn gebied een ongelooflijk aantal monumenten van oude en moderne cultuur geconcentreerd. In Canada gaan ze wandelen, bus-, water- en luchtexcursies maken.

Maak een tocht langs de St. Lawrence River, Quebec, is te vinden op de Franse erfgoed dat de stad Montreal en Quebec ingediend bij schroom. En die toeristen die Newfoundland of Labrador willen bezoeken, zullen in staat zijn om kennis te maken met de geschiedenis van de oude Vikingen.

Fans van ecotoerisme Canada opent een breed scala aan gebieden met een ongelooflijk mooi landschap. Door zijn lange lengte heeft het land natuurlijke zones, die van elkaar verschillen door flora, fauna en oppervlaktekenmerken. In Canada, gebouwd ongeveer 40 parkgebieden, veel beschermde gebieden. De bekendste zijn de parken in de Rocky Mountains. Hier is er een mogelijkheid om niet alleen te overwegen, maar ook om te vissen, bergbeklimmen, fietsen, zwemmen op snelle rivieren.

De provincies van Canada, die in de kustgebieden liggen, hebben de mogelijkheid om toeristen de schoonheid van de oceanen te tonen. Er worden waterrondleidingen georganiseerd om het leven van vogels en het grote zeeleven in hun natuurlijke omstandigheden te volgen. Het is het beste om walvissen en zeehonden te observeren in de Golf van St. Lawrence.

Vooral populair in de afgelopen jaren zijn de waarnemingen van drijvende ijsbergen. De Beaufortzee en de Atlantische Oceaan bieden deze mogelijkheid. Ook interessant zijn waarnemingen van het noorderlicht. Het wordt meestal gezien in Watson Lake.

Traditionele strandvakanties zijn gebruikelijk in het zuiden van het land. De beste stranden bevinden zich in Nova Scotia en New Brunswick.

Duiken en skiën zijn de soorten actieve tijd die veel toeristen genieten, in Canada zijn ze beschikbaar in veel provincies en steden.

Ongelooflijke populariteit wordt genoten door het toerisme met het oog op het doen van aankopen. West-Edmonton is een van ‘s werelds beroemdste winkelcentra. Er zijn ongeveer 800 winkels, drie dozijn bioscopen, meer dan 100 restaurants en een casino en vele vermakelijke clubs.

Canada – bezienswaardigheden

Québec heeft een lijst met attracties waar toeristen meestal op letten. Onder hen, de Cape Diamond, omgeven door muren gebouwd in de 17e eeuw, de Citadel, gebouwd door de Britten in de 19e eeuw, het gebouw van de Nationale Vergadering, het hotel Château Frontenyaka en anderen.

In de straat Jacques-Cartier is er een nationaal park, de Mingan-archipel. Grotten, grotten, rotsen en bruggen werden gecreëerd door de natuur zelf, of beter gezegd door de kracht van water. Binnen in de grotten zijn er prachtige uitzichten: fantasievolle formaties van de overblijfselen van oude bewoners van de zeebodems.

De eerste weg van Canada werd de Royal Road genoemd. Het is gemaakt om door paarden getrokken koetsen te berijden. Sinds het einde van de 18e eeuw verbond deze weg de belangrijkste provinciesteden – Montreal en Quebec.

In de grootste Canadese provincie (door het aantal inwoners) – Toronto, een van de belangrijkste attracties – de vallei van de grote meren, de wolkenkrabber – de tv-toren van de CN Tower, de Art Gallery, het Koninklijk Museum. In dit gebied zijn ook de beroemde Niagara-watervallen.

In de hoofdstad van Canada – Ottawa, wordt het grootste deel van de stad herkend als de Parliament Hill. Er is een heel complex van huizen gebouwd in de stijl van “Gothic”. Het bouwjaar is 1922 en de toren van de wereld vormt het centrale deel van de compositie.

Canada – weer (klimaat)

Elke regio van Canada wordt gekenmerkt door zijn eigen klimaat. Dit komt door de grote lengte van het land van noord naar zuid en van west naar oost.

De winter kan behoorlijk streng zijn, de gemiddelde temperatuur in januari is soms -15 graden. Temperatuurregistraties in Canada zijn niet ongewoon. Dus er waren jaren dat de kolom van de thermometer zakte tot -45 graden! En op hetzelfde moment blaast de ijzige, doordringende wind.

De laagste temperatuur in de winter werd geregistreerd in de Yukon (-63 graden). Bovendien bereikt de hoogte van de sneeuwbedekking in sommige gebieden een hoogte van 3-4 meter!

Maar er zijn gebieden met een gematigd klimaat, waar zowel de winter als de zomer zacht genoeg zijn, zonder plotselinge temperatuurschommelingen. Bijvoorbeeld de kust van British Columbia.

Het weer in Canada nu:

Canada - rust, bezienswaardigheden, weer, keuken, rondleidingen, foto, kaartCanada - rust, bezienswaardigheden, weer, keuken, rondleidingen, foto, kaart

Canada – keuken

De keuken van Canada werd gevormd onder de invloed van Engelse en Amerikaanse tradities. En alleen in Quebec wordt gedomineerd door recepten van Franse oorsprong. En in Nova Scotia werden zowel Britse als Noorse gerechten uitgedeeld.

Multinationale samenstelling is de belangrijkste bron van culturele menging. En de keuken is geen uitzondering. Chinese, Russische, Griekse en Oekraïense lekkernijen worden bereid als hun nationale gerechten. En zelfs het ‘fastfood’ dat uit Amerika kwam, vestigde zich stevig tussen de fastfoodrestaurants in Canada.

Een typisch Canadese maaltijd is een sappige biefstuk. Het is gemaakt van vis of vlees.

Alles aan vlees is in Canada een premium. Langets, rosbief, steaks worden overal bereid. En “filet-brochette” wordt beschouwd als het belangrijkste nationale gerecht. Dit is spek, op zijn beurt geregen aan een spies met champignons en uien. Het is gebakken aan het spit.

Groentesoep is de traditionele eerste gerecht in dit land. Meestal wordt het bereid met bloemkool en tomaten. Ook Canadezen houden van soep met groenten, noedels en croutons.

Vis en zeevruchten zijn een onmisbaar onderdeel van het menu.

Maar het hoogtepunt van koken in Canada was de beroemde ahornsiroop. Het wordt gebrouwen uit het lentesap van Canadese esdoorn. Het sap wordt in een dikke staat gekookt en er wordt geen extra ingrediënt gebruikt. Om een ​​liter siroop te maken, moet je 40 liter sap nemen.

Canada – interessante feiten

In Canada, de Royal Mounted Police. In de gewone mensen wordt het “rode uniformen” genoemd, omdat de vorm van deze werknemers in deze kleur is geschilderd.

Dit is de enige structuur in de wereld die dergelijke functies uitvoert. In sommige provincies heeft de paardenpolitie niet alle macht, aangezien haar eigen politie-autoriteiten hier werken.

De bereden politie kreeg bekendheid tijdens de periode van de “goudkoorts”. Hollywood verfraaide en overdreef enigszins de rol van deze dienst. Tot op de dag van vandaag is de paardenpolitie de belangrijkste voogd van de wet in Canada.

Canada – Visumverwerking

Om Canada binnen te komen, heeft u een visum nodig. Het wordt gemaakt via de ambassade van het land of via een geaccrediteerde organisatie.

Vereiste documenten:
• Paspoort,
• Kleur- of zwart-witfoto’s,
• Aanvraagformulier in het Frans of Engels,
• Beschrijving van de route,
• Informatie over de beschikbaarheid van de vereiste hoeveelheid valuta,
• Informatie van de werkplek, studie.

Canada – Ambassade

In Moskou bevindt de Ambassade van Canada zich op Starokonyushenny Lane, huis 23. Telefoon: 925-60-00.

Loading...