Cocoseilanden voor toeristen – daar ben je nog niet geweest! Wat toeristen blij maakt op Cocoseilanden

Cocoseilanden voor toeristen - daar ben je nog niet geweest! Wat toeristen blij maakt op Cocoseilanden

Cocos (Keeling) eilanden is een archipel van 27 kleine eilanden van de Indische Oceaan van koraal oorsprong.

Territoriaal behoren ze tot Australië, de officiële taal is Engels, de religie van de lokale bevolking is de islam.

De monetaire eenheid is de Australische dollar. De archipel bestaat uit het noordelijke deel – het onbewoonde Noord-Killing-atol – en het zuidelijke deel, dat 26 kleine eilanden omvat.

Slechts twee van hen zijn permanent bewoond – Home en West Island. Hun totale bevolking is niet groter dan 600 mensen.

Op de eilanden tropisch klimaat, van oktober tot april – een seizoen van cyclonen. Onbetwistbaar voordeel is het hele jaar door toeristisch seizoen, de gemiddelde jaartemperatuur op de eilanden is 20-27 ° C, maar de hitte is niet voelbaar vanwege natte wind. De naam van de archipel was te wijten aan kokospalmen, in een groot aantal hier groeien. Toeristen komen aan in Keeling op kleine passagiersschepen en jachten of per vliegtuig naar de internationale luchthaven van de “Cocos Eilanden-archipel”.

Vakantie op de Cocoseilanden zal aantrekkelijk zijn voor mensen die ervan dromen om te besteden tijd weg van de beschaving, in vrede en rust een hemelse hoek. Kenmerkend voor de eilanden zijn mooie comfortabele stranden, helder helder water, een heldere exotische natuur, waaronder een rijke onderwaterwereld, die vooral fans van duiken, snorkelen en vissen zal verrassen. Niet ver van North Kiling, op de plaats van de slag om de schepen “Sydney” en “Emden” in 1914, vinden duikers nog steeds op de bodem van de individuele details van de Duitse kruiser.

De meeste hotels op de eilanden Keeling worden gepresenteerd hutten en bungalows, supermoderne luxe hotels die u hier niet zult vinden. De meest comfortabele en populaire onder toeristen is het hotel Cocos Castaway.

De attracties van Cocoseilanden zijn niet overvloedig. Voor toeristen zijn er excursies naar de Noord-Keeling-archipel, naar het pittoreske Pulu Keeling-reservaat, waar u veel zeevogels kunt zien.

Horsberg Island – een van de atollen van de Cocoseilanden – heeft een bepaalde historische waarde. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden hier de schietposities van Britse scheepskanonnen geïnstalleerd. De Ceylon-artillerie, die het eiland Japan wilde opgeven, bracht een muiterij op gang die al snel werd onderdrukt. Tegenwoordig heeft het eiland twee resterende door batterijen gevoede 6-inch kanonnen.

Het bezoekerscentrum van de Cocoseilanden bevindt zich in het administratiegebouw op het eiland West. Er is een mogelijkheid om de meest uitgebreide informatie te krijgen over wat er kan worden gedaan en wat te zien op de Cocoseilanden.

De Cocos-eilanden bevinden zich op het eiland West. Er zijn drie grote wachtruimtes, een weerstation en een hangar. Ook hier kunt u vanaf het observatiedek het onvergetelijke panoramische uitzicht bewonderen.

Loading...