Kuinka kasvattaa mansikoita mustalla päällystysmateriaalilla, miten sitten hämätä? Kaikki mansikoiden istutukset planeetan alla

Kuinka kasvattaa mansikoita mustalla päällystysmateriaalilla, miten sitten hämätä? Kaikki mansikoiden istutukset planeetan alla

Kasvava mansikat kannen alla vaikeuttaa huomattavasti sen hoitoa, vähentää tiettyjen tautien riskiä, ​​tuholaisten esiintymistä ja lisää tuottoa.

Paras vaihtoehto mansikoiden mansikoille

silppuavaa Tämä on kohtuuhintainen menetelmä, jonka avulla voit kasvattaa mansikoita ilman ongelmia.

Mulchingissa käytetään mustaa kalvoa tai agrovoloknoa. Näiden materiaalien käyttö tekee mahdolliseksi unohtaa rikkaruohot, koska ne eivät kulje auringon säteitä.

Käyttämällä musta materiaalia suojaan auttaa luomaan optimaalinen mikroilmasto mansikoiden juurisysteemille. Maan alla oleva maa ei kuivu ja ei sää, jää irti ja kosteaksi. Tällainen multaa edistää maapallon lannoitteiden lierojen kasvua.

Kasvavat mansikat mustalla kansiomateriaalilla antavat mahdollisuuden saada voimakkaampia ja terveitä kasveja, joissa on runsaasti lisävarusteita.

Viikset taistelevat paljon yksinkertaisemmiksi, koska nuoret ruusukkeet eivät pääse jyrkkään maahan ja ne yksinkertaisesti katkaistaan.

Musta kalvo tai spunbond kiihdyttävät mansikka-marjojen kypsymisen prosessia. Lisäksi, myös sadekaudessa, hedelmät pysyvät puhtaina, vähemmän alttiina putrefaktisille sairauksille. Tämä auttaa säilyttämään kaupalliset ominaisuudet.

Mansikan pensaita, jotka on istutettu maustekastikkeeseen tai kalvoon, eivät sairastu, sillä niiden lehdet eivät kosketa maata. Snowless talvissa, multaa auttaa pitämään pensaita pakastamasta. Tämä johtuu siitä, että lämpöä säilytetään pitkään maaperässä, vaikka varhaisvaiheen pakkaset eivät ole kauheita mansikoille.

Etuus ei-kudotusta materiaalista mansikoiden mansikoille on ilmeinen, koska se ei hajota, toisin kuin orgaaninen multaa. Istuttaminen mansikoiden orgaaninen ei aina vastaa odotuksia, kasveja kasvava prosessi vaikuttaa sienitautien.

Miten valita mansikoiden peitemateriaali

Kokenut puutarhuri, joka mieluummin kasvaa mansikoita epäorgaanisella mulchilla, valitsee kuitukangasmateriaalin, se voi olla monenlaisia: spunbond, lutrasil, agrospan. Jokaisella näistä materiaaleista on sen edut.

LUTRASIL – kevyt ja erittäin kestävä materiaali, joka ylittää elokuvasta jopa elokuvaan. Saatavana kaksi väriä: mustavalkoinen. Jälkimmäistä käytetään mansikoiden mansikointiin.

Spunbondia ja agrospania pidetään parhaimpina peittomateriaaleina mansikoiden mansikoita varten. Niiden käyttöikä on 4 vuotta. Ja kuten tiedätte, pensaiden huippu putoaa täsmälleen tälle ajanjaksolle. Tällöin mulching-kerroksen korvaaminen on mansikkasiirron aikana, mikä helpottaa hoitoprosessia.

Teknologia istuttamalla mansikoita mustalla päällystemateriaalilla

Ennen istutusten istuttamista sinun täytyy valmistaa maaperä. Se kaivaa hyvin, puhdistaa kaikki rikkaruohot, lannoittaa lannan tai humuksen.

Sängyt muodostavat kaksilinjan, jonka reunalla materiaali on kiinteä. Voit tehdä tämän useilla tavoilla:

• Kiinnitä se maahan sängyn reunalla;

• Paina puupaneelilla;

• puristaa maalausmateriaalin reunoja maalla;

• Peitä sänky tiilillä tai kivillä.

Kumpi keino valittiin spunbondin vahvistamiseksi, se olisi tehtävä sängyn ympäryksen ympärillä.

Spunbondilla on kaksi puolta, joista toinen ei anna veden siirtymistä, vaan se on tarkoitettu maaperän kosteuden säilyttämiseen. Materiaalin asettaminen, sinun on tehtävä se oikein. Asentamisen jälkeen kastelujärjestelmä.

Jos käytetään näihin tarkoituksiin musta kalvo, sen alla asetetaan kastelu. Koska tällainen materiaali ei anna veden virrata juurille.

Sängyn valmistuksen jälkeen, kun kalvo on asetettu, tee reikiä istutettavaksi mansikkahampaisiin. Juuriston sylinterit eivät saa olla suuria, ne ovat ristin muotoisia. Hammaspyörien välisen etäisyyden on oltava noin 25 cm ja vuoteiden välillä jopa 40 cm.

Istutuksen jälkeen nuoret mansikan taimet tarvitsevat hyvää kastelua, joka toteutetaan muutaman päivän välein.

Kuinka kasvattaa mansikoita mustalla päällystysmateriaalilla, miten sitten hämätä? Kaikki mansikoiden istutukset planeetan alla

Kuinka välttää virheitä laskeutumisen aikana

Vaikka käytössä on nykyaikaisia ​​materiaaleja, virheitä esiintyy edelleen. Joskus ne ovat erittäin kalliita: sadon väheneminen, nuorten pensaiden menetykset, runsas rikkaruohojen määrä. Monet virheet voidaan välttää kokeneiden puutarhurien neuvojen perusteella.

1. Spunbondin täytyy kiristää pensaiden ympärillä, muuten viikset kasvavat kaoottisesti ja juurtuvat kalvon alle.

2. Kansiomateriaalin on torjuttava rikkaruohoja. Kuitenkin tiheyden liian ohut kerros ei voi hillitä rikkakasvien kasvua. He kulkevat reikien läpi. Kun ostat, kiinnitä huomiota paksuus multaa.

3. Monet alkavat puutarhurit tekevät suuren erehdyksen, tekevät reikää istutettavaksi ennen kuin heiluttavat spunbondia. Menetelmä materiaalin kiinnittämiseksi sängylle tulee monimutkaisemmaksi, se venyy ja reiät eivät sovi tiukasti holkkeihin. On paljon helpompaa käsitellä materiaalia, jos reiät tehdään muninnan jälkeen.

4. Istutettaviksi päällystysmateriaalin alle sopivat runsas mansikka-lajike, jonka ruusukko ei mene multaa kasvun aikana.

5. Viikset eivät saa juurtua maustekastikkeessa, ne, joita ei saa käyttää jalostukseen, olisi katkaistava ajoissa. Muussa tapauksessa materiaalin vaurioituminen ei ole välttämätöntä.

6. Jos sinun on kiinnitettävä materiaalia, varmista aina, että nauhat ovat keskenään vähintään 15-20 cm.

7. Monet kieltäytyvät laittamasta maustemateriaalia sängyissä, mikä selittää tämä suuri joukko muurahaisia. Kuitenkin niiden läsnäolo ei vaikuta mansikoiden kasvuun. Höyhenet kehittyvät edelleen hyvin ja tuottavat erinomaisen sadon.

8. Eteläisillä alueilla, joissa lämpö on liian kuuma, peitemateriaalin on lisäksi peitettävä olki. Muussa tapauksessa käyttöikä lyhenee ajoittain. Yhden kauden ajan ei ainoastaan ​​mansikoita polta, vaan myös kuitu tuhoutuu.

Istutetaan mansikoita mustan päällysteen alle: kaikki istutukset

Nykyään uuden teknologian käyttö mahdollistaa mansikoiden kasvattamisen ilman paljon ponnistuksia puutarhasta ja sillä on monia etuja.

1. Nuorilla eläimillä istutetuilla sännöillä voidaan tehdä useita viikkoja aikaisemmin, mikä mahdollistaa marjojen varhaisen sadon.

2. Mansikka ei tarvitse usein kastelua, kuten sellaista, jota viljellään ilman multaa.

3. Istutuksen kiistaton etu on sellaisten sairauksien puuttuminen, jotka usein vaikuttavat mansikoihin avoimessa maassa.

Kaikista kasvamisen eduista huolimatta tällä menetelmällä on yksi haitta – se kastelee. Prosessin kastelu mansikoiden alle kukin vaikeuttaa lähteä, jos istutus on melko suuri. Mutta tippusumutusjärjestelmä ratkaisee tämän ongelman. Tietenkin kastelu vaatii jonkin verran kustannuksia, mutta ne maksavat korkoineen: vesi ja sähkö kulutetaan hyvin säästeliäästi.

Sängyn hoito istutuksen jälkeen

Istutettu mansikka ei vaadi erityistä hoitoa, paitsi kastelua ja lannoitusta. Siirto tehdään 3-4 vuotta myöhemmin yhdessä materiaalin korvaamisen kanssa. Lannoitukseen käytetään vain nestemäisiä lannoitekomplekseja. Punaantumisen jälkeen kaikki lehdet leikataan, ei ole vaikeata tehdä tätä, peitemateriaalin ansiosta. Leikkaaminen lehdet on välttämätön toimenpide, joka auttaa luomaan mansikoita uusiin hedelmöityksiin ensi vuonna.

Loading...