Säästämme puutarhan talvella. Kuinka valmistaa kasvit pakkaselle?

Säästämme puutarhan talvella. Kuinka valmistaa kasvit pakkaselle?

Talvella eri lajikkeiden hedelmäpuita ja marjapensaita vaurioituu jonkin verran pakkaselle, lämpötilavaihteluille ja muille tekijöille. Nämä vinkit auttavat amatöörejä puutarhanhoitajia, varsinkin ne, jotka ovat äskettäin alkaneet puutarhanhoitoa, säästää puutarhaa ja saada runsaasti satoa tulevaisuudessa.

Ensinnäkin, pakkasesta: useimmiten kasvien pinta-alasta kärsivät. Omena ja päärynä peitetään vuosittaiset oksat ja versot, hedelmäpusseja, rungot ja luustolohkojen oksat. Hedelmäpuilla hedelmäpuvut ja vuosittaisten versojen päät jäävät usein jäätymään. Vaikeissa talvissa kivikivipuiden yläpuolinen osa jäätyy kokonaan lumisuojuksen läpi. Jos ei, maan lämpötila voidaan alentaa -9-16 ° C, ja sen jälkeen vaurioitunut ja jopa tapetaan (freeze) juureen puiden eri roduista.

Lisäksi tällaiset vaaralliset vahingot, kuten aurinko-palovammat, sekä rouhitut rungot ja luuston haarat ovat hyvin yleisiä. Kuoren pakkasteilla voi olla syviä pituussuuntaisia ​​halkeamia eri pituuksilla. Kuori halkeilla kuoren puusta ja lisää haavojen kokoa. Enimmäkseen puut kärsivät tästä, joka ei lopettanut kasvuaan ajoissa, eikä puu kypsynyt. Vaurion aste riippuu iän, palkkaluokan ja myös puunrungon korkeudesta.

Marjankasveista kärsii myös pakkasta. Lumi-vapaa ja luminen talvella, kun ilman lämpötila miinus 13-16 ° C vakavasti vaurioitunut tai täysin jäädyttää mansikka viljelmiä, ja talvella terävillä lämpötilan vaihtelut kuolevat usein vadelma viljelmiä. Jyrsimelle ja karviaismalle on tunnusomaista korkea jäätymisvastus. Niiden juuristo voi kestää jopa 18 astetta nollan alapuolella.

Lisätä sitkeys hedelmäpuiden on tarpeen luoda edellytykset intensiiviseen kasvien kasvulle alussa kasvukauden ja valmistuminen ajoissa kypsymiseen puutavaran ja kertymistä ravinteita jälkipuoliskolla kasvillisuuden seuraa siirtyminen lepotilasta. Tästä erittäin tärkeä on kasvien optimaalinen tasaisen tarjonta vedellä koko kesän ja syksyn ajan. Tällaisissa olosuhteissa puiden ja pensaiden fysiologinen tila paranee huomattavasti, mikä lisää talvisyyttään.

Saman puutarhan kasvattaminen epätasaisella tai rajoitetulla kostutuksella ja kuivuudella päinvastoin pahentaa kasvien tilaa, mikä johtuu tämän varhaisen kasvun seurauksena. Kasvun ennenaikainen lopettaminen heikentää talven voimakkuuttaan. Rajoitettu ja epätasainen nesteytys, kuten vettyminen maaperän, puutarha johtaa vahingoittaa aivokuori rungot ja oksat haarautuvia auringonpolttama, pakastamista juuriston.

Typpilannoitteiden sovellettu aikaisin keväällä tai myöhään lasku vaaditaan annoksina (600-900 g per neliömetri riippuen maaperän hedelmällisyyttä), myös edistää parannetut ominaisuudet kudoksen, joka vähentää haitallisia vaikutuksia ylikuumenemisen ja vähentää todennäköisyyttä vahinkoa puita. Lisäaine lannoite parantaa kasvuprosesseja kasveissa, edistää ravinteiden kertymistä, lisää talvipitoisuutta.

Fosfaatti-kaliumlannoitteet lisäävät kortikaalisten kudosten ja vaihtumin kestävyyttä epäsuotuisiin ympäristötekijöihin. Puut, joita ne syövät järjestelmällisesti (900 g fosforia ja 120 g kaliumia kudosta kohden), ovat vähemmän auringonpolttamia. Talvivaurion vaara lisääntyy puiden voimakkaan nuorentamisen jälkeen, minkä seurauksena kasvuprosessit lisääntyvät ja kudokset eivät kypsy. Vain kohtuullinen leikkaus antaa vuotuisten versojen normaalin kasvun ja kasvuprosessien oikea-aikaisen lopettamisen, mikä osaltaan lisää roiskeenkestävyyttä.

Ennen kaikkea ovat talvenviljelijät, jotka ovat myöhään kypsyneen omenamehun lajikkeita, erityisesti Renet Simirenko, Idared, Jonathan; syksyn lajikkeista – Renet Landsbergsky, Parmen kulta.

Tärkeä menetelmä, joka vähentää vahinkoa varsi ja oksat luuston puiden oksat ei istuttamisen syötti kestäviä lajikkeita kestävien lajikkeiden puu kruunu. Alhainen talviominaisuus omenalajikkeiden välillä on huomattava: Antonovka, ja päärynöiden joukossa – metsäpäärynä. Frostbrokes ja sunburns usein vahingoittavat kirsikkaa, luumu, aprikoosi. Siksi on tärkeää valita parhaimmat roudat ja talviurheilevat lajikkeet kasvulle. On myös otettava huomioon, että korkeita leimauspuita kokevat enemmän vaurioita kuin matalan leimaamisen.

Vastustamaan pakkasen crack ja auringonpolttama puut, on tarpeen vähentää jyrkästi vaihtelua lämpötilan kudoksessa varren kuori ja oksat aurinkoisina päivinä talvella ja keväällä, rajoittaa pääsyä voimakkaalle auringonvalolle pintaan kudosten kuori. Yhdessä alhaisten varrettomien puiden muodostamisessa tämä voidaan saavuttaa useilla eri tavoilla.

Loppusyksystä (marraskuun lopussa joulukuun alussa) rungot ja oksat haarautuva luuston nuori hedelmäpuut ja vaalentaa 20 prosenttia kalkin tai kalkkia lisäämällä kuparisulfaattia (2 kg kalkkia, 500 g sulfaattia vesiämpäriin). Voidaan käyttää vesiohenteisia maaleja (BC-511, EVA-27A, WA-CN-577), joka on levitetty pinnalle puiden syksyllä ennen pakkasta ja pitää ne jopa kolmen vuoden suojaamaan palovammoja. On suositeltavaa ripotella koko kruunu kalkkimaidolla. Sitten suojattu auringonpolttama on kuori kaikkien haarojen ja runko puun, samoin kuin hedelmä silmut. On erityisen hyödyllistä suihkuttaa tällaisten puiden koko kruunu kuten aprikoosi, kirsikka, talvi-omenalajikkeet.

Nuoren puun rungon vahingoittumisen estämiseksi on suositeltavaa sitoa ne ruoko, auringonkukka, maissi ja tiheä valkoinen paperi talvella. On tarkoituksenmukaisempaa soveltaa eri polymeerimateriaaleja puiden rei’itettyjen (reikien) sitomiseen, maitomaisiksi valkoisiksi polyeteenikalvoiksi, jotka säilyttävät mekaaniset ominaisuudet 4-5 vuoden ajan. Sitominen säännöllisesti löysää siten, että kasvun rungon välinen leveys kalvon ja pinnan varren kuori oli tilaa 1-2 cm. Tämä tapahtuu normaalin kaasun vaihto. Mutta on parasta käyttää pehmennettyä verkkoa, joka kestää 5-6 vuoden jatkuvaa käyttöä.

Epäkäytännöllinen undergirding puita avoin ja kiinteä tumma hartsikalvot, katemateriaalin, koska tällöin tuloksena “kasvihuoneilmiötä” on hyvin kuuma kuori. Joten, ilman lämpötilassa miinus 2-3, kuoren lämpötila voi nousta plus 30: een, mikä johtaa jopa puiden kuolemaan. Jalkojen tuholaisten suojelemiseksi ja nuorten puiden vahingoittamiseksi ei missään tapauksessa saa käyttää rasvaa sisältäviä öljyjä ja muita aineita. Rasva tunkeutuu kudoksiin, häiritsee kaasunvaihtoa ja johtaa aivokuoren kudosten kuolemaan, vaippasolut.

Lumettomassa talvet vähän lunta, ja suojata juuristo jäätymisen (erityisesti valon hiekkaisessa maaperässä) käytetyt katteeksi puunrungot turvetta, purua, humus kerros 10-12 cm. Jos se putoaa tarpeeksi lunta, se, johon on lisätty ja tiivistetään puunrungon ympärille, jotta lumi akseleita, asenna suojat niin, että sulatettaessa lumi sulaa vettä ei tyhjennä sivulle. Viinirypäleet, sitruunaruoho, Actinidia, ruusut täytyy pohjustaa ja peitä lunta, purua, turvetta.

Loading...