Tutkijat ovat osoittaneet, että masennus on tarttuvaa

Tutkijat ovat osoittaneet, että masennus on tarttuvaa
Yhdysvaltojen tutkijat uskovat, että masennusta ja mielenterveyden häiriöitä voidaan pitää tarttuvien tautien sekä flunssa ja vilustuminen.

Yhdysvaltain psykologisen yhdistyksen asiantuntijat ovat osoittaneet, että masennus ja siihen liittyvä sorrettu tilanne ovat tarttuvia. Siksi on erittäin vaarallista olla lähellä henkilöä, joka on taipuvainen näkemään todellisuutta mustissa väreissä. Psykologiset häiriöt ja kipu voidaan välittää jopa epäsuotaville optimisteille. Mutta tuttu ilmapiiri ja viestintä positiivisesti ajattelevien ja iloisten ihmisten kanssa palauttavat mielenrauhan hyvin nopeasti.

Ylioppilasvuoden opiskelijat suostuivat osallistumaan testaukseen. Tutkijat uskovat, että tämän ikäinen henkilö on kaikkein alttiimpia ihmisten vaikutuksen ympärille. Asiantuntijat havaitsivat 206 parioppista opiskelijaa. Kolmen kuukauden kuluttua osallistujat, jotka asuivat masentuneen henkilön kanssa, syyttivät emotionaalisen tilan huononemisesta. Vastaajat, jotka asuivat vieressä iloisen ja positiivisen henkilön päinvastoin – vähentyivät vähemmän.

Kuuden kuukauden kuluttua toistuva koe vahvisti tuloksen, jonka ansiosta psykologit väittivät, että masennus on tarttuva tauti. Samoin tutkimus osoitti, että masennustaso ei ole vakio. Se pystyy muuttumaan yhteiskunnan muutosten mukaisesti, ja sitä voidaan käyttää onnistuneesti masennustilojen hoidossa.

Loading...